Λίγες ώρες μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, ο εφιάλτης για τις γυναίκες φαίνεται να επέστρεψε και η παγκόσμια ανησυχία που έχει ξεσπάσει για το νέο υπερσυντηρητικό καθεστώς που θα κυριαρχήσει στο Αφγανιστάν δεν είναι υπερβολή. Η επικράτηση των Ταλιμπάν έχει ως θύματά της τις γυναίκες και τα παιδιά.

Την τραγική αυτή κατάσταση και απόγνωση στα πρόσωπα όλων αυτών των γυναικών μαζεύει ένα συγκινητικό video, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές μετά την ανάρτησή του στο Twitter από την ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Masih Alinejad, και παρουσιάζει ένα κορίτσι που κλαίει.

Ο εφιάλτης στο Αφγανιστάν επέστρεψε. Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας φοιτήτριας και τα ολιγόλεπτα βίντεο που αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα

Όπως εξηγεί η σχετική λεζάντα: “Οι πλέον ανυπεράσπιστοι ανάμεσά μας υποφέρουν περισσότερο. Αυτό το μικρό κορίτσι έγινε μάρτυρας του θανάτου του πατέρα του μπροστά στα μάτια του. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο; Βρισκόταν στο δρόμο για την πόλη, για να πάει στο γιατρό, με τη συνοδεία του κηδεμόνα της. Ο πατέρας της δεν θα βρίσκεται πλέον δίπλα της για να σκουπίζει τα δάκρυά της. Βλέποντάς τη να κλαίει ράγισε η καρδιά μου. Ίσως πιστεύετε ότι έχουμε δει αρκετές αιματοχυσίες για να μην τις αφήνουμε πλέον να διαπερνούν την ψυχή μας. Αλλά κάθε πληγωμένο παιδί έχει τη δική του ιστορία και κουβαλάει το δικό του φορτίο από ατελείωτα δεινά. Στο Χελμάντ, περιοχή του Αφγανιστάν, μια βόμβα που έσκασε στην άκρη του δρόμου της στέρησε για πάντα τον πατέρα της και την άφησε τραυματισμένη, ορφανή και σημαδεμένη για μια ζωή.

Τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν; Η ιδεολογία των Ταλιμπάν και οι νόμοι που ισχύουν για τις γυναίκες

Η Masih Alinejad περιέγραψε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν λέγοντας: “Τα παιδιά μας δεν ξεχωρίζουν εχθρούς και συμμάχους, αλλά πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα δυσανασχετείτε βλέποντας τη σελίδα μου και έχετε την επιλογή να την αγνοήσετε, να την εξαφανίσετε. Οι Αφγανοί, από την άλλη, δεν έχουν την πολυτέλεια να εξαφανίσουν αυτή τη σφαγή. Υποφέρουν ξανά και ξανά παρόλο που δεν φέρουν ευθύνη. Τουλάχιστον 27 παιδιά έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν μέσα σε μόλις τρεις μέρες. Τα παιδιά του Αφγανιστάν αξίζουν κάτι καλύτερο, δεν έχουν επιλέξει πλευρά, δεν επέλεξαν να γεννηθούν μέσα σε αυτό το βούρκο από αιμοδιψή και τερατώδη πλάσματα”.

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News