Κάθε χρόνο το γνωστό περιοδικό TIME επιλέγει το “πρόσωπο της χρονιάς” που είναι ένα άτομο που στιγμάτισε τη χρονιά που φεύγει. Όμως φέτος δεν πρόκειται για ένα, αλλά για δύο “πρόσωπα της χρονιάς” για το 2020.

Πριν μία εβδομάδα, το περιοδικό TIME μας παρουσίασε το “παιδί της χρονιάς“, όμως πλέον ήρθε η ώρα να μάθουμε ποια είναι τα “πρόσωπα της χρονιάς” για το 2020 και όπως είπαμε αυτή τη φορά είναι δύο!

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός του, Kamala Harris ανακηρύχθηκαν ως «προσωπικότητες της χρονιάς» από το γνωστό περιοδικό. Οι δυο τους κέρδισαν τη μάχη των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ έναντι τους Trump και πλέον είναι τα «πρόσωπα της χρονιάς» με πολλαπλό συμβολισμό, αφού ας μην ξεχνάμε πως η Kamala Harris είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε αντιπρόεδρος στη χώρα.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες ανάμεσα στις οποίες επελέγησαν ήταν αυτή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump, αυτή του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε η δολοφονία του George Floyd στα τέλη Μαΐου, και αυτή του δρ. Anthony Fauci μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η φωτογραφία των Biden και Harris καταλαμβάνει όλο το εξώφυλλο του περιοδικού με τον τίτλο να αναφέρει πως «Αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής». Το TIME τόνισε πως ο πρώην αντιπρόεδρος του Barack Obama είναι ένας από τους ελάχιστους υποψήφιους στην αμερικανική ιστορία που κατάφερε να κερδίσει πρόεδρο που διεκδικούσε δεύτερη θητεία.

Ο κ. Felsenthal, αρχισυντάκτης και διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού, σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που το περιοδικό επέλεξε να συμπεριλάβει τον αντιπρόεδρο ως πρόσωπο της χρονιάς. «Το πρόσωπο της χρονιάς δεν αφορά μόνο το έτος που βρισκόμαστε, αλλά και το πού κατευθυνόμαστε» είπε. «Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ένα τεράστιο τεστ για αυτούς και όλους μας για να δούμε αν μπορούν να επιφέρουν την ενότητα που υποσχέθηκαν».

Για πρώτη φορά, το Time παρουσίασε σε ειδική εκπομπή που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC την επιλογή του, με το αφιέρωμα να συμπεριλαμβάνει ερμηνείες από τον θρυλικό Αμερικανό τραγουδοποιό και ερμηνευτή Μπρους Σπρίνγκστιν και το συγκρότημα BTS της K-Pop.

Μαζί με την την ανακήρυξη των “προσώπων της χρονιάς”, το περιοδικό ονόμασε το κορεατικό ποπ συγκρότημα BTS ως διασκεδαστής της χρονιάς και το αστέρι του μπάσκετ LeBron James στέφθηκε αθλητής της χρονιάς.

Το TIME έχει διευκρινίσει και στο παρελθόν πως η διαδικασία επιλογής του δεν είναι διαγωνισμός δημοτικότητας. Η επιλογή του αντικατοπτρίζει «το άτομο ή τα άτομα που επηρέασαν περισσότερο τις ειδήσεις και τις ζωές μας, για το καλό ή το κακό».

Θυμήσου ποιο ήταν το πρόσωπο του TIME για το 2019!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News