Έφτασε η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ στο κάστρο του Windsor και η διαδικασία τη κηδείας βρίσκεται κι επίσημα στην τελική ευθεία. Κατά την άφιξη του φερέτρου στο Windsor ακούστηκαν καμπάνες και κανονιοβολισμοί, ενώ την πομπή ακολούθησαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Εικόνες που συγκλόνισαν την Μεγάλη Βρετανία, κι όχι μόνο.

Από την ώρα που η νεκροφόρα έφτασε στο Windsor, χιλιάδες πολίτες χειροκροτούσαν κατά μήκος της διαδρομής, για να αποχαιρετήσουν την επί επτά δεκαετίες βασίλισσά τους.

Τι έγινε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Να τονίσουμε πως σήμερα Δευτέρα 19/9, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είπαν το τελευταίο αντίο στην μονάρχη που υπηρέτησε το έθνος τους τόσα χρόνια. Μετά, λοιπόν, την ολοκλήρωση του λαϊκού προσκυνήματος η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, συνολικής διάρκειας 13 ωρών, που σχεδιαζόταν εδώ και 20 χρόνια, ξεκίνησε στο Αββαείο του Westminster στις 13:00 (ώρα Ελλάδος).

«The Last Post»: Η ιστορία πίσω από τον ύμνο που σηματοδοτεί το τέλος της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ

Την κανονιοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού, που μεταφέρει το φέρετρο, ακολούθησαν τα παιδιά και τα εγγόνια της, μαζί με άγημα 142 ναυτών και 200μελή στρατιωτική μπάντα.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Westminster για να τιμήσουν την αείμνηστη μονάρχη, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία. Τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς της συνόδευσαν το φέρετρό της καθώς αυτό μεταφέρθηκε στο Αββαείο του Westminster, στην Αψίδα του Wellington και, τέλος, στο Κάστρο του Windsor, όπου και θα αναπαυθεί η βασίλισσα.

Μετά το τέλος της λειτουργίας τα μέλη της οικογένειας της βασίλισσας αποσύρθηκαν στο Κάστρο του Windsor για μια ήσυχη δεξίωση και η βασίλισσα θα ενταφιαστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι πρίγκιπες George και Charlotte. Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου θα τελεστεί λειτουργία θα είναι παρόντες 800 καλεσμένοι, η θέση των οποίων έχει προαποφασιστεί. Ο αριθμός είναι σαφώς μικρότερος των 2.000 που παρακολούθησαν τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλικών και πολιτικών προσώπων – Ποιοι θα παραστούν και ποιοι δεν έχουν λάβει πρόσκληση;

Το χώμα που πρόκειται να σκορπίσουν πάνω στο φέρετρο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προέρχεται από το βασιλικό μαυσωλείο του Φρόγκμορ. 

Η βασίλισσα θα ταφεί με τον επί επτά και πλέον δεκαετίες σύζυγό της, Φίλιππο στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI.

Πριν τον τελευταίο ύμνο, θα αφαιρεθούν από το φέρετρο το βασιλικό στέμμα και το σκήπτρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News