Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα συνεχίζουν να καταστρέφουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους τυλίγοντας σπίτια στις φλόγες και κάνοντας στάχτη τεράστιες δασικές εκτάσεις. Η οδυνηρή επικαιρότητα της χώρα μας δεν αφήνει ασυγκίνητα τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία καλύπτουν ανελλιπώς τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα. Η εφημερίδα New York Times επέλεξε ένα διαφορετικό τρόπο για να δείξει την συμπαράστασή της στην χώρα μας. Το εξώφυλλο της New York Times για την Ελλάδα παρουσιάζει το μέγεθος της καταστροφής μέσα από τα χρώματα που έχει δώσει η πυρκαγιά στον ουρανό της Εύβοιας.

Όγδοη μέρα μάχης με τις φλόγες στην Εύβοια: Η ανθρώπινη αλυσίδα και το συγκινητικό βίντεο της δημοσιογράφου

Το εξώφυλλο της New York Times για την Ελλάδα

Το εξώφυλλο είναι δημιούργημα του γνωστού καλλιτέχνη  Sho Shibuya ο οποίος συνεργάζεται με την εφημερίδα προσφέροντας διαφορετικές εικαστικές παρεμβάσεις. Πρόκειται για μια μινιμαλιστική εκδοχή που δίνει έμφαση στο χρώμα του ουρανού δηλώνοντας έτσι τις καταστροφικές διαστάσεις που έχει πάρει η πυρκαγιά στην Εύβοια. Εμπνευσμένο από τις εικόνες αποκάλυψης στην Λίμνη Ευβοίας, όπου οι άνθρωποι επιβιβάζονταν στα ferry boat για να σωθούν από την πυρκαγιά αφήνοντας πίσω τα σπίτια τους και ένα τοπίο κόκκινης λάβας.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram το δημιούργημά του μαζί με άλλα δύο βίντεο που κάνουν το γύρω του διαδικτύου με ανθρώπους να προσπαθούν να γλυτώσουν με κάθε μέσο από τον πύρινο εφιάλτη.

Φωτιά στην Εύβοια: Το σοκαριστικό βίντεο από τη βιβλική καταστροφή της

Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις του καλλιτέχνη  Sho Shibuya

Αυτό που προσπαθεί να καταφέρει ο Sho Shibuya με την τέχνη του είναι να αποτυπώσει γεγονότα της επικαιρότητας μέσα από τα χρώματα του ουρανού. Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα για αυτή του την προσπάθεια: “Εκτιμώ την ανταπόκριση, με κάνει να αισθάνομαι ότι είμαι συνδεδεμένος με τον κόσμο μέσω της δουλειάς μου. Ο ουρανός μας θυμίζει ότι υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος κόσμος έξω από τα παράθυρά μας και ότι κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα, με μια νέα ευκαιρία για πρόοδο και ειρήνη. Έχω εμμονή με το να αποτυπώνω μια φευγαλέα στιγμή. Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο πράγμα και μπορείτε να απεικονίσετε μια στιγμή μόνο μία φορά. Δημιουργεί νόημα και μια ιστορία από μόνη της”.

Άλλα έργα που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης πρόσφατα με αφορμή την επικαιρότητα είχαν ως θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και την κλιματική αλλαγή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News