Άλλη μία υπόθεση βιασμού συνταράσσει την ελληνική κοινωνία με θύμα μία 19χρονη, η οποία σύμφωνα με καταγγελία της κακοποιήθηκε από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. 

Το συμβάν που αποκάλυψε το protothema.gr σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 12/10 και η κοπέλα, φαίνεται να έχει περιγράψει ακριβώς το χώρο του αστυνομικού τμήματος.

Όπως δήλωσε η ίδια στους αστυνομικούς, είχε προσεγγίσει αρχικά 4 αστυνομικούς στον σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου και αργότερα με προτροπή τους βρέθηκε στο Τμήμα. Όταν ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, ο ένας από αυτούς, ηλικίας 24 ετών την βίασε στα αποδυτήρια, ενώ το ίδιο έκανε και ο 27χρονος συνάδελφός του, αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο.

Η 19χρονη εκμυστηρεύτηκε όσα συνέβησαν την επόμενη ημέρα σε κοντινό της πρόσωπο, και στη συνέχεια επισκέφτηκε γιατρό, ο οποίος την προέτρεψε να προχωρήσει σε καταγγελία, αφού την εξέτασε και διαπίστωσε ότι υπήρχαν ίχνη βιασμού.

Έπειτα από ιατροδικαστική έκθεση, διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή πως πράγματι υπήρξαν ίχνη βιασμού στην 19χρονη, γεγονός που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τη σύλληψη των δύο αστυνομικών.

Βιασμός 19χρονης: Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως ό,τι έγινε, ήταν συναινετικό. Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της βάρδιας τους, δήλωσαν πως εμφανίστηκε η κοπέλα στο αστυνομικό τμήμα και ένας από τους αστυνομικούς έκλεισε ραντεβού μαζί της.

Αργότερα, και ενώ πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι, έγινε η ερωτική πράξη εντός του οχήματος με έναν από τους αστυνομικούς. Οι ίδιοι μάλιστα, επικαλούνται στοιχεία από τις κάμερες.

Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει ότι έχει ζητήσει να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση και σημειώνει πως, αν αληθεύουν οι καταγγελίες, θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας.

Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News