Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου αναζητά δικαίωση για το παιδί της και κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης, έφτασε μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο! Η αίτησή της για την υπόθεση της δολοφονίας του γιου της, καθώς και για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας και την αθώωση των αστυνομικών από το δικαστήριο της Αθήνας έγινε δεκτή κι αναμένουμε τις εξελίξεις.

Να υπενθυμίσουμε πως οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ κρίθηκαν αθώοι, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την υπόθεση του Ζακ.

Ζακ Κωστόπουλος: Αποφυλακίζεται με όρους ο μεσίτης που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο: Ζητά την αμερόληπτη εξέταση της υπόθεσης

Η μητέρα του Ζακ, Ελένη Κωστοπούλου σε αίτησή της προς το Ευρωκοινοβούλιο εφιστά την προσοχή για τη δολοφονία του γιου της κάνοντας μάλιστα αναφορά σε σχετικό βίντεο που δείχνει τον βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες συμπεριφέρονταν στον γιο της κλωτσώντας, χτυπώντας, σέρνοντάς τον στο πεζοδρόμιο, ενώ εκείνος αιμορραγούσε, ασφυκτιούσε και χρειαζόταν απεγνωσμένα ιατρική βοήθεια.

«Του έβαλαν tie wrap τόσο σφιχτά που οι διασώστες δεν μπόρεσαν να τα κόψουν και δεν έγινε καμία προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή», αναφέρει στην αίτησή της.

Ζακ Κωστόπουλος: «Τα θύματα άσκοπης χρήσης βίας μένουν χωρίς δικαιοσύνη» – Η αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας για την αθώωση των αστυνομικών

καλλιτέχνες για Ζακ Κωστόπουλο
INTIME – Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Η αίτηση (αρ. 0605/2022) ζητά από τους ευρωβουλευτές «να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές που αντιτίθενται στη δημοκρατία και στη δικαιοσύνη και να διασφαλίσουν τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας».

Αυτή τη στιγμή η αίτηση συγκεντρώνει 145 δηλώσεις υποστήριξης από Ευρωπαίους πολίτες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αναφορών. Σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία της Επιτροπής, η κ. Κωστοπούλου θα κληθεί να μιλήσει ενώπιον των 35 μελών της και θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των μελών και εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες γύρω από την υπόθεση.

Στις 20 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου προσέφυγαν οι δυο πολίτες, ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης, που καταδικάστηκαν για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε δέκα χρόνια φυλακή ο καθένας χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News