Τα σούπερ μάρκετ Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο θα εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι. Όμως, τι ώρες θα είναι ανοιχτά;

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση και τις ανακοινώσεις, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργήσουν από τις 9:00 το πρωί αύριο Μεγάλη Παρασκευή και να μείνουν ανοιχτά έως και τις 19:00.
  • Το Μεγάλο Σάββατο έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 7:00  μέχρι τις 19:00.

Σχετικά με τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου, την Μεγάλη Παρασκευή, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν, προαιρετικά, από τις 13:00 μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7:00 μέχρι τις 18:00. 

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει, για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News