Τις εξωφρενικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης περί βιασμών ακολούθησε το κήρυγμα κατά των αμβλώσεων στις Εκκλησίες, γεγονότα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πότε γυρίσαμε στον μεσαίωνα. Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει με τις γυναίκες να φωνάζουν συνθήματα και να σηκώνουν πανό και πλακάτ για την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος.

Να σου υπενθυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης, θέλοντας να σχολιάσει το θέμα των αμβλώσεων, εξέφρασε την ντροπιαστική άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και ότι «δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό».

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει ότι «δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει». Επιπλέον, υποστήριξε πως μια γυναίκα δεν μένει έγκυος μετά από βιασμό, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει γιατί δεν πρέπει να κάνει έκτρωση ακόμα κι αν έχει μείνει έγκυος μετά από βιασμό.

«Μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή! Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα, πρέπει να έχει συμμετοχή στην πράξη. Πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η άμβλωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Νέες δηλώσεις μετά τον σάλο από την προκλητική τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό – «Δεν αναθεωρώ»

Η εγκύκλιος ενάντια στις αμβλώσεις

Μετά από αυτές τις ντροπιαστικές δηλώσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου, η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΙΣ), κατά τη διάρκεια της οποία συζητήθηκε και το θέμα των αμβλώσεων

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αποστολή εγκυκλίου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της αποφυγής των αμβλώσεων, προκειμένου να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς κατά την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου (8-9-2022), εξέλιξη που εξοργίζει.

Κήρυγμα κατά των αμβλώσεων: Οι διαδηλώσεις και οι αντιδράσεις

Κάτι τέτοιο προφανώς, δε θα μπορούσε να μη γεννήσει αντιδράσεις.

«Δική μου μήτρα, δική μου επιλογή» και «βάλτε τέλος στον Μεσαίωνα της εκκλησίας» είναι ορισμένα από τα βασικά συνθήματα που ακούστηκαν από τις γυναίκες που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για την εγκύκλιο κατά των αμβλώσεων που διαβάστηκε στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Παρακάτω μπορείς να δεις μέσα από φωτογραφίες τις γυναίκες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

«Για κάθε γυναίκα που έκανε άμβλωση, υπάρχει ένας άντρας που απελευθερώθηκε»: Η Alexandria Ocasio Cortez μιλά για τον βιασμό, τον νόμο Roe v. Wade και για τους άντρες που πρέπει να αναλάβουν δράση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News