To efood αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις με τους εργαζόμενους αναγκάζοντας τους να επιλέξουν ανάμεσα στην freelance εργασία και της απόλυσης. Αποστέλλοντας mail στους εργαζόμενους τους ενημέρωσε πως δεν θα έχουν την δυνατότητα να ανανεώσουν την σύμβασή τους μετά την λήξη της εάν δεν δεχτούν να εργάζονται πλέον ως αυτοαπασχολούμενοι χωρίς δικαιώματα. Το νέο προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα social media που στηρίζουν τους διανομείς του efood.

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει στις υπερωρίες και πώς θα πληρώνονται

Αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις για τους διανομείς του efood

Πρόκειται για μια σχέση εργασίας η οποία είχε εξ αρχής υιοθετηθεί για την εταιρία διανομής Wolt. Ωστόσο, η διαφορά είναι πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ασκείται στους εργαζόμενους έμμεσος εκβιασμός για την διατήρηση της θέσης εργασίας τους. Το efood κατά την δημιουργία του προσέφερε 30% μεγαλύτερη αμοιβή και επιπλέον προνόμια στους διανομείς συγκεντρώνοντας μεγάλο μέρος των εργαζομένων του κλάδου. Σύμφωνα με την εταιρία, ο λόγος που προχώρησε σε αυτήν την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος ήταν η χαμηλή απόδοση των υπαλλήλων.

Στο mail που έλαβαν οι διανομείς, το efood έκανε λόγο για αλλαγή της σχέσης εργασίας και μη ανανέωση της σύμβασης για όποιον δεν δεχτεί το νέο εργασιακό μοντέλο:

“Θέλουμε να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer -ανέφερε το μήνυμα- θα έχεις την ευελιξία να διαμορφώσεις τις ώρες εργασίας σου και να αυξήσεις τις αποδοχές σου. Σε διαφορετική περίπτωση θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης. Παρακαλώ να μας ενημερώσεις άμεσα μέσω ticket για την αποδοχή του παραπάνω, προκειμένου να σε ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα”.

Το νέο προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις με την εμφάνιση του hashtag #cancel_efood στο twitter το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 24.000 tweets.

Ο πρόσφατος νόμος Χατζηδάκη για την προστασία της εργασίας προέβλεπε αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων στις πλατφόρμες και έδινε παράλληλα τη δυνατότητα συνεργασίας με σύμβαση έργου. Στη περίπτωση αυτή όμως ο “συνεργάτης” δεν έχει δικαιώματα (αποζημίωση, δώρα, επιδόματα) και δεν καλύπτεται από το σωματείο. Στον νόμο αυτό φαίνεται ότι στηρίχτηκε η εταιρία για να αλλάξει την σχέση εργασίας με τους εργαζομένους.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με απλά λόγια. Τα σημεία- κλειδιά που σε ενδιαφέρουν

Η απάντηση του efood

Μετά το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε το efood εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει πως υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων της και κάνει λόγο για λανθασμένη επικοινωνία:

“Αδιαπραγμάτευτη στάση του efood είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των διανομέων και των συνεργατών μας. Αποδοκιμάζουμε τη χθεσινή λανθασμένη επικοινωνία καθώς δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρείας.

To efood αποτελεί εδώ και 10 χρόνια τη Νο1 υπηρεσία delivery, επενδύοντας σε ένα πρότυπο περιβάλλον εργασίας με σταθερές συνεργασίες και αυτή τη στιγμή απασχολεί 3.700 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 3.000 είναι διανομείς σε όλη την Ελλάδα.

Δεδομένης της ταχείας ανάπτυξης του κλάδου και των συνεχών επενδύσεων από την εταιρία υπολογίζεται να δημιουργηθούν άλλες 7.500 θέσεις εργασίας εντός του 2022 εκ των οποίων οι 7.000 αφορούν διανομείς. Οι διανομείς αποτελούν θεμέλιο της πλατφόρμας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόσωπο της εταιρείας στους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους διανομείς παρέχει συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, καθώς και τη σύμβαση με πάροχο ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου (freelancer). Στην σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι διανομείς απολαμβάνουν ανταγωνιστικές αποδοχές, προσαυξήσεις σε ημέρες και ώρες που προβλέπονται, ασφαλιστικές εισφορές, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό, εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.

Στο μοντέλο ανεξάρτητης συνεργασίας (freelancer), οι συνεργάτες – διανομείς απολαμβάνουν ανταγωνιστικές αποδοχές, αμοιβή ανά παραγγελία, πρόσθετη αμοιβή ανάλογα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, παροχή επαγγελματικού εξοπλισμού, προσωπικό προγραμματισμό στις ώρες και ημέρες εργασίας, απόλυτο έλεγχο των αποδοχών τους και εκπαίδευση.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς τους διανομείς, συνεργάτες και χρήστες του efood πως η λανθασμένη διατύπωση της πρόσφατης επικοινωνίας που έγινε προς 115 διανομείς των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική.

Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας με την εταιρεία που θα λειτουργήσει θετικά προς τις δύο πλευρές.

Το efood τοποθετεί την πετυχημένη επιχειρησιακή του ύπαρξη δίπλα στους διανομείς και τους διαβεβαιώνει πως με βασικές αρχές του τη διαφάνεια, τη συνέπεια και το σεβασμό προς τους συνεργάτες του ουδεμία πρόθεση έχει να μειώσει το στόλο του, αντιθέτως τον αυξάνει διαρκώς”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News