Τη σκέψη να γίνει υποχρεωτικό τεστ σε όλο τον πληθυσμό προκειμένου να υπάρξει εικόνα της πραγματικής επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας έχει η Κυβέρνηση.

O Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μίλησε για το ενδεχόμενο να υποβληθούν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε τεστ, ενώ τόνισε πως τα εορταστικά προγράμματα θα γίνουν κανονικά.

Θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς παραπάνω περιορισμούς και lockdown

Όσον αφορά το υποχρεωτικό τεστ, ο υπουργός Υγείας είπε πως αυτό που εξετάζει η Κυβέρνηση είναι να ελεγχθεί συνολικά όλος ο πληθυσμός με τεστ, αλλά αυτό είναι προς το παρόν κάτι που συζητιέται, ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Αυτό που εξετάζουμε είναι εκείνο που δυστυχώς όταν είχαμε καλέσει τον κόσμο να κάνει δεν υπήρξε η ανταπόκριση την εβδομάδα του testing. Ότι δηλαδή, κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπήρχε ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Είναι κάτι που εξετάζουμε και θα το συζητήσουμε. Όταν μιλάμε ότι εξετάζουμε κάτι σημαίνει ότι το συζητάμε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το έχουμε αποφασίσει. Θα θέλαμε να δούμε μία συνολική πραγματική εικόνα του πληθυσμού και έτσι, ένα τεστ θα μπορούσε να βοηθήσει. Και 100 φορές να με ρωτήσετε, την ίδια απάντηση θα σας δώσω. Το τεστ εξετάζεται. Όποια απόφαση υπάρχει θα ανακοινωθεί

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται εάν την περίοδο των εορτών, λόγω της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, θα πρέπει να ορισθεί υποχρεωτικά η επίδειξη rapid test πριν την είσοδο σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, ένα μέτρο που θα αφορά τους εμβολιασμένους καθώς οι ανεμβολίαστοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

H Ολλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει σκληρό lockdown κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News