Τέλος το SMS, όπως είναι αναμενόμενο, από 3 Μαϊου που ανοίγει η εστίαση. Όσα ξέρουμε στα σίγουρα κι όσα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν θα δημοσιευτεί η ΚΥΑ.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και έδωσε μερικές διευκρινίσεις για το άνοιγμα της εστίασης, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, ότι οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να στέλνουν μήνυμα στο 13033 για να πηγαίνουν για καφέ.

Όσα ξέρουμε με βεβαιότητα: Τέλος το SMS για διαδημοτικές μετακινήσεις και εστίαση

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταμπουλίδης, από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης SMS για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε ότι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας κι αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι στο σπίτι τους μέχρι εκείνη την ώρα.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα

Όσα αναμένουμε

Μετά το πρώτο lockdown, το SMS στο 13033 είχε καταργηθεί πριν ανοίξει η εστίαση. Επομένως, αυτό που λέει η λογική είναι απ’ τις 3/5 σταματάει γενικώς η υποχρέωση των πολιτών να στέλνουν SMS για τις μετακινήσεις τους, μένει μόνο να εκδοθεί η ΚΥΑ ώστε να επιβεβαιωθεί.

Με το δεδομένο μάλιστα ότι απ’ τις 15/5 ανοίγει ο τουρισμός και επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα καταργηθεί το μήνυμα.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Mega την Παρασκευή, είχε επιβεβαιώσει εμμέσως την κατάργηση του SMS:

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι όσο ανοίγουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία και στην αγορά και μετά το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων πλέον θα είναι αλυσιτελής η χρήση του μηνύματος. Είτε στις 3 είτε λίγο αργότερα το μήνυμα θα καταργηθεί. Και αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News