Τέλος τα mini lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας, ακόμα και στις “κόκκινες” περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Επιστρέφουν οι όρθιοι στην εστίαση, η οποία απελευθερώνεται πλήρως για τους εμβολιασμένους.

Σε συνθήκες προ κορονοϊού επιστρέφει η εστίαση για τους πλήρως εμβολιασμένους, αφού πλέον θα μπορούν να πηγαίνουν σε μπαρ και να είναι όρθιοι.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε το τέλος στα mini lockdown αλλά και στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ακόμα κι όταν μιλάμε για περιοχές που είναι σε “κόκκινο”. Δεν θα υπάρχουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, απλά θα γίνεται ισχυρή σύσταση για την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. «Αν χρειάζεται θα ζητάμε εισήγηση από την επιτροπή», ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι κλειστοί χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν όπως πριν τον κορονοϊό για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού:

  • Τέλος τα mini lockdown: Δεν υπάρχει πλέον μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες
  • Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση
  • Πλήρης ελευθερία πολιτών όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι – Το μέτρο ξεκινά από την εστίαση

Τα μέτρα θα ισχύσουν για 15 ημέρες. Θα επανεξεταστούν ξανά και θα απλοποιηθούν. Η υπουργική απόφαση για την υλοποίηση των μέτρων θα εκδοθεί το Σάββατο και θα ισχύει για 15 ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News