Τέλος στις επισκέψεις κομμωτών στο σπίτι βάζει η κυβέρνηση μέσω της λήψης ειδικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Αν και η απόφαση έχει ληφθεί με γνώμονα την δημόσια υγεία, όπως όλα δείχνουν να βάλει οριστικό τέλος στις ιδιωτικές υπηρεσίες κομμωτικής.

Αλλάζει ο τρόπος που μπαίνουμε στο σούπερ μάρκετ- Επανέρχεται ο περιορισμός των ατόμων

Τέλος στις επισκέψεις κομμωτών στο σπίτι

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική απόφαση προβλέπει ότι η προμήθεια επαγγελματικών ειδών κομμωτικής θα γίνεται από εδώ και στο εξής με επαγγελματική ταυτότητα και συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Η πώληση τους θα γίνεται αποκλειστικά από τα κομμωτήρια τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο με την κυβέρνηση να θέλει με αυτό τον τρόπο να καθησυχάσει τους επαγγελματίες του χώρου που διαμαρτύρονταν για πλήγμα στην εργασία τους μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στην αγορά.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Υπενθυμίζουμε ότι τα νέα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους προβλέπουν είσοδο σε κομμωτήρια μόνο με την επίδειξη rapid test και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Το νέο μέτρο ήρθε για να ανακουφίσει τους επαγγελματίες που είδαν την πελατεία τους να μειώνεται αλλά και για να περιορίσει τις πρακτικές που υπονόμευαν τα νομικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κομμωτών.

Κορονοϊός: Πώς θα μπαίνουμε στις τράπεζες από τη Δευτέρα 08/11;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News