Άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, σταματάει η υποχρέωση για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ενώ σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επιστρέφουμε σχεδόν στην κανονικότητα, αφού σιγά σιγά αποτελούν παρελθόν τα μέτρα που ίσχυαν. Αναλυτικά παρακάτω όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους- Πότε σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Από τις 05:00 της Πέμπτης (24/06) αίρεται η υποχρεωτικότητα για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ενώ παραμένει υποχρεωτική όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως και σε κλειστούς χώρους.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις και τη δυνατότητα κυκλοφορίας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα, εφόσον δεν υπάρχουν συγχρωτισμοί και συνωστισμοί

Από την Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ από την ίδια μέρα σταματάει να είναι υποχρεωτικό το self test για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Στην εστίαση τα άτομα ανά τραπέζι αυξάνονται σε 10, στις δεξιώσεις στα 400 ενώ στις παραλίες θα επιτρέπεται η παρουσία 120 ατόμων ανά 1.000 τμ.

Αναλυτικά από 28/6 ισχύουν τα παρακάτω:

  • Άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew)
  • Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Επίσης, αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News