Μαχητές των Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν γυναίκες διαδηλώτριες και άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στην Καμπούλ λίγες ώρες μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από τους ισλαμιστές. Πλάνα που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι Ταλιμπάν χτυπούν γυναίκες διαδηλώτριες στους δρόμους ενώ ένας χτυπά μια γυναίκα με ραβδί στο χέρι πριν την διώξει.

«Δικαιοσύνη, ισότητα, δημοκρατία»: Οι ισχυρές γυναίκες του Αφγανιστάν γέμισαν τους δρόμους της Καμπούλ με συνθήματα

Ταλιμπάν χτυπούν γυναίκες διαδηλώτριες

Το βίντεο δείχνει επίσης ένοπλους ισλαμιστές να κρατούν τα όπλα τους κυνηγώντας τις γυναίκες μακριά από έναν πολυσύχναστο δρόμο. Το βίντεο έρχεται εν μέσω αναφορών πως οι γυναίκες αψήφησαν την απαγόρευση των Ταλιμπάν για τις διαδηλώσεις και συγκεντρώθηκαν έξω από την Πρεσβεία του Πακιστάν στην Καμπούλ μέχρι που οι μαχητές άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν το πλήθος.

Τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν; Η ιδεολογία των Ταλιμπάν και οι νόμοι που ισχύουν για τις γυναίκες

Πλάνα έδειχναν Ταλιμπάν να εμποδίζουν τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν και να τους φωνάζουν να διαλυθούν. Στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί και ουρλιαχτά στα πλάνα. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας διέκοψαν τις διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης το βράδυ της Τετάρτης εν μέσω μιας αισθητά ισχυρότερης ένοπλης παρουσίας των Ταλιμπάν – συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων σε στρατιωτικές δυνάμεις – στους δρόμους της Καμπούλ.

Πραγματικότητα ή εφιάλτης; Η καθημερινότητα ενός Αφγανού με την επάνοδο των Ταλιμπάν

Οι Ισλαμιστές έχουν υιοθετήσει μια σκληρή στάση απέναντι στους διαδηλωτές – κλείδωσαν πλήθος γυναικών σε ένα υπόγειο για να τους εμποδίσουν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις και μαστίγωσαν όσους πήγαν στις συγκεντρώσεις αυτήν την εβδομάδα.

Οι διαμαρτυρίες αποδεικνύουν μια πρόωρη δοκιμασία για τους Ταλιμπάν που είδαν μια επίδειξη αντίστασης από την ανάληψη της εξουσίας στις 15 Αυγούστου, κάτι που ήταν αδιανόητο υπό το τελευταίο καθεστώς της εξτρεμιστικής ομάδας τη δεκαετία του 1990.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News