Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που εφαρμόστηκαν από το Σάββατο 06/11 και αφορούν κατά αποκλειστικότητα τους ανεμβολίαστους πολίτες φέρνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίες των τραπεζικών καταστημάτων. Από την Δευτέρα 07/11 αλλάζει ο τρόμος με τον οποίο θα εισέρχονται οι πολίτες στην Τράπεζα καθώς είναι απαραίτητη η επίδειξη των πιστοποιητικών και των διαγνωστικών test.

Ξεκινά η εφαρμογή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους – Επιστρέφει το Click Away

Τα μέτρα στις τράπεζες από Δευτέρα 07/11

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που θα γίνονται οι συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα της χώρας. Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Με την ΚΥΑ αριθμός Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 (ΦΕΚ Β’ 5138/5.11.2021) θεσπίστηκαν νέα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ως εκ τούτου από τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, όσοι συναλλασσόμενοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, με φυσική παρουσία, συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα θα πρέπει:

1.Να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή

2.Εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19.

3.Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

4.Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.

5.Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.

6.Τέλος, υπενθυμίζεται στους συναλλασσόμενους ότι η καταπολέμηση της πανδημίας προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους μας. Ενδείκνυται ως εκ τούτου η χρήση των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους), και των ευρύτατων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής τραπεζικής”.

Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στους μεικτούς χώρους;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News