Νέα βίντεο της εξαφανισμένης σταρ του τένις Peng Shuai κυκλοφόρησαν από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης εν μέσω αυξανόμενης παγκόσμιας πίεσης προς το Πεκίνο να παράσχει επαληθεύσιμα στοιχεία για το πού βρίσκεται και την ασφάλειά της.

«Δεν είμαι αγνοούμενη, ούτε κινδυνεύω»: Το μυστηριώδες email της τενίστριας Peng Shuai και οι ανησυχίες για την έκβαση της υπόθεσης

Τα νέα βίντεο της Peng Shuai δεν μειώνουν την ανησυχία

Αρκετοί άνθρωποι που συνδέονται με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και το αθλητικό σύστημα έχουν αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες και βίντεο που λένε ότι δείχνουν την Peng Shuai σε δείπνο. Τα κλιπ φαίνεται να τονίζουν σκόπιμα συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ένα από τα βίντεο, διάρκειας μόλις 45 δευτερολέπτων, φαίνεται να δείχνει την Peng να κάθεται με τον συν-σκηνοθέτη του τουρνουά China Open, Zhang Junhui, μαζί με δύο γυναίκες γύρω από ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο στο Πεκίνο.

Ένας άλλος άνδρας, με το όνομα Ντινγκ Λι, δημοσίευσε επίσης στο Twitter το ίδιο βίντεο και πολλές νέες φωτογραφίες της Peng Shuai μαζί του και με άλλους. Έγραψε: “Η Peng Shuai είναι μαζί μου. Είμαστε σε αυτό το εστιατόριο στο Πεκίνο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, μόλις τελείωσε το δείπνο”.

Την επόμενη μέρα, μέλη των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης δημοσίευσαν περισσότερα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποτίθεται ότι δείχνουν την Peng Shuai σε εκδήλωση τένις για εφήβους στο Πεκίνο. Σε όλα τα βίντεο η Peng λέει πολύ λίγα, αλλά φαίνεται να χαμογελά. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τα δύο βίντεο ή να επιβεβαιώσει πότε γυρίστηκαν.

Ένας εκπρόσωπος της Γυναικείας Ένωσης Αντισφαίρισης (WTA) είπε ότι τα τελευταία πλάνα ήταν “ανεπαρκή” και εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της ομοσπονδίας για την κατάστασή της. Απαντώντας σε προηγούμενα πλάνα, ο Steve Simon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTA, είπε: “Αν και είναι θετικό να τη βλέπουμε, παραμένει ασαφές εάν είναι ελεύθερη και σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις μόνη της, χωρίς εξαναγκασμό ή εξωτερικό παρέμβαση”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News