Οι Ουκρανοί γονείς καταβάλλουν απεγνωσμένη προσπάθεια για να προστατεύσουν τα παιδιά τους σε περίπτωση που τραυματιστούν ή σκοτωθούν, με κάποιους, μάλιστα, να επιλέγουν να γράφουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και την ομάδα αίματος στο δέρμα τους.

Μια μητέρα από το Κίεβο αποκάλυψε σε μια ανάρτηση στο Instagram ότι είχε σκεφτεί να κάνει τατουάζ με πληροφορίες στη μικρή κόρη της σε περίπτωση που την έχανε.

Τουλάχιστον 120 παιδιά είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ενώ η Unicef ​​εκτιμά ότι περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια παιδιά είναι εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας.

Ουκρανία: Γονείς γράφουν τα στοιχεία επικοινωνίας στα κορμιά των παιδιών

Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι είτε έχουν εγκαταλείψει τις εστίες συγκρούσεων για ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας, είτε πιστεύεται ότι έχουν αποκλειστεί ή δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που επηρεάζονται από τις μάχες.

Τι έκανες στον πόλεμο μαμά; -Έδειχνα την αλήθεια στον κόσμο

Τοπικές αναφορές έχουν επισημάνει τα μέτρα που λαμβάνουν οι γονείς σε περίπτωση που χαθούν ή μείνουν ορφανά τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των μαχών.

Η Ουκρανή δημοσιογράφος Anastasiia Lapatina στο Kyiv Independent είπε ότι ένας γονέας που δραπέτευσε από την πολιορκημένη Μαριούπολη της είπε ότι είχε γράψει τις ομάδες αίματος των παιδιών στα χέρια και τους καρπούς τους με μαρκαδόρο σε περίπτωση που παγιδευτούν κάτω από τα ερείπια μετά από αεροπορική επιδρομή.

Τη Δευτέρα, 4/4, η κυρία Lapatina μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία ενός νεαρού κοριτσιού του οποίου η μητέρα είχε γράψει το όνομά της, την ημερομηνία γέννησης και δύο αριθμούς επικοινωνίας στην πλάτη της.

Η Sasha Makoviy, από το Κίεβο, η οποία μοιράστηκε την πλέον εικόνα της κόρης της στο Instagram, είπε ότι έκανε την πρώτη μέρα του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε ένα μήνυμα γραμμένο στα ουκρανικά, γράφει: «σε περίπτωση που μας συμβεί κάτι, ας την πάρει κάποιος για να επιβιώσει».

Η συγκινητική στιγμή που ένα μικρό κοριτσάκι σε καταφύγιο στο Κίεβο τραγουδάει το “Let it go” και καταχειροκροτείται

Εκατοντάδες σκυλιά βρέθηκαν νεκρά στην Ουκρανία

Περισσότερα από 300 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά σε καταφύγιο ζώων στην Ουκρανία μετά από εβδομάδες χωρίς φαγητό ή νερό, ανέφερε φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα.

Τα αδέσποτα της Ουκρανίας αποκαλύπτουν την δική τους ιστορία για τον πόλεμο

Τα 485 ζώα στο καταφύγιο Borodyanka ήταν κλειδωμένα στα κλουβιά τους από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι πριν από λίγες μέρες, όταν τελικά τα ρωσικά στρατεύματα έφυγαν και οι εργάτες μπορούσαν να επιστρέψουν, δήλωσε η UAnimals. Σύμφωνα με το CBS News, όλα τα σκυλιά εκτός από 150 πέθαναν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News