100 παιδιά υπολογίζεται ότι γεννήθηκαν από μπαμπάδες οι οποία έχασαν την ζωή τους στην πτώση των δίδυμων πύργων στις 11/09. Τα παιδιά αυτά βρίσκονταν ακόμα στην κοιλιά την μητέρας τους όταν συνέβη το τραγικό γεγονός που θα άλλαζε για πάντα την ζωή τους. Έφηβοι πλέον, μιλούν στο αμερικάνικο People.com για το πως είναι να μην έχουν γνωρίσει έναν από τους δύο γονείς τους ενώ παράλληλα έχουν γίνει εν αγνοία τους μέρος μιας τραγωδίας. Για ένα έθνος που αντιμετώπισε την πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην παγκόσμια ιστορία τα παιδιά της 11ης Σεπτεμβρίου ήρθαν στον κόσμο για να αντιπροσωπεύσουν την ελπίδα και την ζωή που πάντα συνεχίζεται.

Γιατί κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι; Οι μηχανικοί εξηγούν τις αιτίες που προκάλεσαν την ιστορική πτώση και τους 2.753 θανάτους

Καθώς ενηλικιώνονται, οι έφηβοι μοιράζονται το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Rebuilding Hope: The Children of 9/11”. Σε παραγωγή της Talos Films, σε συνεργασία με το PEOPLE και σε σκηνοθεσία της Ellen Goosenberg Kent, η ταινία κυκλοφόρησε στις 7 Σεπτεμβρίου. Συνδεδεμένοι με ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, οι τέσσερις έφηβοι του ντοκιμαντέρ – Gabi, Ronald, Jamie και Alexa – έχουν επίγνωση της ευθραυστότητας της ζωής.

Τα παιδιά της 11ης Σεπτεμβρίου:

Gabriel

“Δεν έχω αναμνήσεις από τον μπαμπά μου, οπότε δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο”, λέει ο Gabi Jacobs Dick, 19 ετών. “Δεν μπορώ να τον θρηνήσω όπως κάνει η μητέρα μου. Αυτή έχει αναμνήσεις. Για μένα, δεν υπάρχει το αίσθημα της απώλειας, μόνο μια λαχτάρα. Έχω ερωτήσεις και απορίες. Αλλά δεν σκέφτομαι “τι θα γινόταν αν”. Δεν υπάρχει απάντηση”.

Πριν από είκοσι χρόνια, το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο πατέρας του Gabi, Ariel Jacobs, παρευρέθηκε σε μια συνάντηση στον Tower One του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Το μόνο πράγμα που έμεινε από αυτόν ήταν ο χαρτοφύλακάς του – ωστόσο δεν ήταν όλα όσα άφησε πίσω του. Έξι ημέρες αργότερα, η χήρα του Jenna Jacobs McPartland γέννησε τον γιο τους Gabriel.

Ο Gabriel, δευτεροετής στο Purchase College, αναβίωσε πρόσφατα την απώλειά του όταν είδε βίντεο του πατέρα του. “Το να ακούω πρώτη φορά στα 19 μου χρόνια την φωνή του μπαμπά μου πίεσε ένα συναισθηματικό κουμπί που δεν ήξερα ότι είχα”, λέει. “Όλη μου τη ζωή ήταν δουλειά της φαντασίας μου να τον μετατρέψω σε άτομο. Δεν υπήρχε ποτέ τίποτα εκτός από φωτογραφίες. Βλέποντάς τον στο βίντεο με τους φίλους του ταξιδεύοντας στο Μπουένος Άιρες, ήταν σαν να ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος . Ήταν ακριβώς εκεί μπροστά μου”. “Ήταν λυπηρό”, λέει, “αλλά δεν με στεναχώρησε”.

Δίδυμοι Πύργοι, 19 χρόνια μετά: Τι συμβαίνει σήμερα και πώς το βιώνει η μετά-9/11 γενιά

Alexa

“Είμαι το τελευταίο πράγμα που άφησε πίσω του”, λέει η Alexa, της οποίας ο πατέρας ήταν πυροσβέστης που πέθανε στον Πύργο Δύο. “Είμαι δυνατή εξαιτίας αυτού που μου συνέβη. Αν μπορώ να επιβιώσω από αυτό, μπορώ να ξεπεράσω τα πάντα. Ήταν δύσκολο να μεγαλώνω και να μην καταλαβαίνω πού ήταν”.

Τώρα, δευτεροετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, η Alexa λέει: “Νομίζω ότι έπρεπε να είχε καταλάβει ότι δεν πρόκειται να βγει από το κτίριο, αλλά συνέχισε να πηγαίνει. Κατάφεραν να φτάσουν στον 40ο όροφο. Τότε ήταν που έπεσε ο πύργος. Όλοι αντιμετωπίζουν απώλειες. Απλώς ο τρόπος που συνέβη η δική μου είναι διαφορετικός”.

Survivor Tree: Το δέντρο που οι πυροσβέστες έσωσαν μισοκαμένο από τους Δίδυμους Πύργους, στέλνει σπόρους ελπίδας όπου χρειάζεται. Έστειλε και στο Μάτι

 Jamie

“Λέμε την ιστορία μας, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν τι συνέβη πριν από 20 χρόνια”, λέει ο Jamie, ο οποίος τώρα σχεδιάζει να ενταχθεί στον Ισραηλινό Στρατό. “Δεν είχα καν γεννηθεί, οπότε πιστεύω ότι η γενιά μου και η επόμενη μπορούν να συνδεθούν περισσότερο αν άνθρωποι σαν εμένα και τα άλλα παιδιά μοιραστούν τις ιστορίες τους. Η απώλεια του βιολογικού μου μπαμπά σε μικρή ηλικία με έμαθε να κάνω ό, τι μπορώ. Να βοηθάτε τους ανθρώπους. Να κάνετε πάντα το σωστό και να είστε γενναίοι”.

Ronald

“Η 11η Σεπτεμβρίου, είναι μέρος μου – είναι κάτι που συνέβη σε μένα και την οικογένειά μου, αλλά δεν καθορίζει τι μπορώ να γίνω”, λέει ο Ronald, δευτεροετής φοιτητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. “Είμαι η κληρονομιά του μπαμπά μου, αλλά νιώθω ότι είμαι και ο εαυτός μου. Έφτιαξε την κληρονομιά του και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φτιάξω τη δική μου”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News