Το Cheerleading αποτελεί, πλέον, ολυμπιακό άθλημα και με την πάροδο του χρόνου κερδίζει όλο και περισσότερη δημοσιότητα. Ανάμεσα στις ομάδες που ξεχωρίζουν, βρίσκεται και η ελληνική. Οι Έλληνες αθλητές έχουν καταφέρει μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να διακριθούν τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα άθλημα που απαιτεί απόλυτο συγχρονισμό, πολύωρες προπονήσεις, αφοσίωση , ακρίβεια και ρυθμικότητα. Ένα άθλημα απαιτητικό και σκληρό που οι Έλληνες καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν και να μας κάνουν για άλλη μία φορά υπερήφανους, φτάνοντας την χώρα μας στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου.

Μίλτος Τεντόγλου: Το παιδί που άγγιξε τις καρδιές των Ελλήνων εκτός από Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020»

Το ελληνικό cheerleading διαπρέπει στα πρωταθλήματα του εξωτερικού

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συμμετείχαν διαδικτυακά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία ICU, τον περασμένο μήνα και κατάφεραν να κατακτήσουν την 5η, τρείς 7ες θέσεις και την 9η, 10η και 11η θέση στον κόσμο.

«To Cheer jazz είναι ένα άθλημα που συνδυάζει το χορό, τη γυμναστική και το ομαδικό πνεύμα» επισημαίνει η Ελίνα Τσιουπρά, αθλήτρια της ομάδας Jazz (5η θέση) και εξηγεί πως «μετά από πολύωρες προπονήσεις καταφέραμε να φτάσουμε τους στόχους και να κατακτήσουμε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό ένωσε ακόμη περισσότερο την ομάδα μας, θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους για το Παγκόσμιο του 2022. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα σε κάθε παιδί, αγόρι και κορίτσι, ν ασχοληθεί μ αυτό το άθλημα, γιατί πραγματικά είναι πολλά τα οφέλη που έχει να αποκομίσει».

Η Στέλλα Γκάλη, αθλήτρια της ομάδας Jazz (5η θέση), σε σχετικές της δηλώσεις είπε: «Το cheerleading αποτελούσε κομμάτι του αμερικάνικου μπάσκετ, ώσπου εξελίχθηκε σε ένα αυτόνομο αγωνιστικό άθλημα και μάλιστα Ολυμπιακό! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθε και στην Ελλάδα και την έκανε να ξεχωρίσει με την κατάκτηση τόσο μεγάλων διακρίσεων».

«Είμαστε πολύ χαρούμενες για τις θέσεις που κατακτήσαμε. Με το Cheerleading πρωτοασχοληθήκαμε το 2019, στην κατηγορία Freestyle Pom Double και είμαστε αθλήτριες του Ελληνικού Αστεριού, στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε πρωταθλήτριες Ελλάδος 2019 και 2020, έχουμε κατακτήσει την 3η θέση στην Ευρωπαϊκή Λίγκα 2019 ανάμεσα σε 59 ζευγάρια, και την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019», αναφέρει η αθλήτρια Ιωάννα Συμεωνίδου και η συναθλήτρια της Μαρία- Ραφαέλα Καραμυτηλιού, εξηγεί πως: «Οι προπονήσεις μας ήταν τετράωρες, πέντε φορές την εβδομάδα και προετοιμαζόμασταν να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020. Δυστυχώς όμως η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που αντιμετωπίσαμε εξαιτίας των συνεχόμενων lockdown, αλλά κι ενός σοβαρού τραυματισμού, καταφέραμε τελικά να τερματίσουμε φέτος στην 7η θέση ανάμεσα σε 20 χώρες».

«Ένας αθλητής ή μία αθλήτρια του cheerleading, χρειάζεται να διαθέτει τόσο σωματικά χαρακτηριστικά όπως ευλυγισία, μυϊκή δύναμη και αντοχή όσο και πνευματικά γνωρίσματα, όπως αφοσίωση, πειθαρχία, πάθος και εμπιστοσύνη για το άθλημα που κάνει. Η εμπιστοσύνη στην συγκεκριμένη περίπτωση αναπτύσσεται κυρίως μέσα από την αλληλεπίδραση με τους άλλους αθλητές, αλλά και από την συνεχή προσπάθεια και προπόνηση» τονίζει η Άννα Παπακώστα, αθλήτρια, επίσης, του cheerleading.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να τελείωσαν αλλά μας δίδαξαν μαθήματα ζωής

Το πρώτο δια ζώσης Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Αθήνα

«Με το cheerleading ασχολούνται παγκοσμίως πάνω από 10 εκατομμύρια αθλητές. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Cheerleading, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στο άθλημα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό το ότι ήταν η μοναδική Ομοσπονδία Cheerleading στον κόσμο που κατάφερε και διοργάνωσε διαδικτυακά το Πρωτάθλημα του 2020 εν μέσω πανδημίας, οδήγησε την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία να μας εμπιστευτεί τη διοργάνωση του πρώτου, δια ζώσης, μετά την πανδημία, Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 1-3 Ιουλίου 2022. Παράλληλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την FISU (Πανεπιστημιακού Αθλητισμού) αναγνωρίζοντας όλη αυτή την προσπάθεια, μας ανέθεσε τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Κυπέλου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης 4-6 Νοεμβρίου 2022», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος ελληνικής ομοσπονδίας cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης.

Δυναμική και η παρουσία της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη, έδωσε το δικό της στίγμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading. Συγκεκριμένα, τέσσερις από τις συνολικά οκτώ εθνικές ομάδες, που εκπροσώπησαν την χώρα μας σε αυτή την διοργάνωση, ήταν από τη Θεσσαλονίκη.

«Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Θεσσαλονίκη συμμετείχε με 2 εθνικές ομάδες, που διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες Performance Cheer Jazz και Cheerleading All Girls Elite, κατακτώντας την 5η και 7η θέση αντίστοιχα» αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ειδικός γραμματέας ελληνικής ομοσπονδίας cheerleading και γενικός γραμματέας αθλητικού σωματείου ελληνικού αστεριού, Κώστας Αθανασιάδης και διευκρινίζει πως, «στις κατηγορίες των ζευγαριών, η Ελλάδα συμμετείχε με δύο εθνικές ομάδες, που διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες Double Freestyle Pom και Double Cheer Hip Hop πετυχαίνοντας και εκεί εξαιρετικές επιδόσεις και κατακτώντας την 7η και 11η θέση αντίστοιχα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η Ελλάδα εκπροσωπείται από τόσες πολλές συμμετοχές σε τόσες πολλές κατηγορίες κατηγορίες του αθλήματος».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News