Στον εισαγγελέα κωμικός ηθοποιός και μάλιστα πολύ γνωστός, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών για ένα βιασμό και δύο για απόπειρες βιασμού. Όπως έγινε γνωστό, ζήτησε και πήρε απ’ τον Εισαγγελέα προθεσμία 15 ημερών για να απολογηθεί.

Ο πασίγνωστος κωμικός ηθοποιός είχε κληθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλου για να δώσει τις έγγραφες εξηγήσεις του με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με την προσβολή της γενετήσια αξιοπρέπειας.

Τι είναι οι πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα και τι ορίζει ο νόμος;

Τελικά, όταν πήγε στον εισαγγελέα ο κωμικός ηθοποιός -για την ακρίβεια ο δικηγόρος του- ζήτησε και έλαβε προθεσμια 15 ημερών για την απολογία του και συγκεκριμένα για να λάβει τα αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος και να δώσει τις εξηγήσεις του. Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα αλλά παρέστη δια του συνηγόρου του, όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος.

Μετά την παροχή των έγγραφων εξηγήσεων, ο εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, θα αξιολογήσει το υλικό της δικογραφίας και θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα αρχειοθετήσει την υπόθεση.

Ο γνωστός ηθοποιός από την πλευρά του τηρεί μέχρι στιγμής σιγή ιχθύος από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο φως οι καταγγελίες περί βιασμού.

Οι καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού

Οι καταγγελίες σε βάρος του πασίγνωστου κωμικού έφτασαν στην Εισαγγελία μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και αφορούν αυτές τριών γυναικών, οι οποίες έχουν κληθεί και καταθέσει αναλυτικά στον εισαγγελέα για τα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Η πρώτη καταγγελία φορά σε υπόθεση βιασμού το 2008. Η γυναίκα φέρεται να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό το 2008 μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά.

Η δεύτερη αφορά σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε γυναίκα από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του. Το θύμα έχει καταγγείλει πως συναντήθηκαν για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να την βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει.

Η τρίτη γυναίκα που καταγγέλλει τον γνωστό ηθοποιό έχει υποστηρίξει ότι το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Όταν δεν τα κατάφερε, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και την πέταξε έξω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News