Όλοι μας στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες του Ιράν και τον αγώνα που δίνουν για τα δικαιώματά τους. Η Σύνθια Σάπικα, παρουσιάστρια της ΕΡΤ 3, στο τέλος του δελτίου ειδήσεων, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση.

Συγκεκριμένα, δηλώνοντας την συμπαράστασή της στις γυναίκες του Ιράν, η Σύνθια Σάπικα, αφού αναφέρθηκε στη δολοφονία της Mahsa Amini, την ημέρα που οι Αρχές της χώρας υποστήριξαν πως βάσει της ιατριδικαστικής έκθεσης ο θάνατός της δεν προκλήθηκε από τραύματα, στο τέλος του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων έκοψε τα μαλλιά της.

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία», είπε η παρουσιάστρια.

Το βίντεο με την Σύνθια Σάπικα:

Γιατί οι γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους για την Amini;

Η συμβολική κίνηση που κάνουν πλέον άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο ξεκίνησε όταν οι γυναίκες του Ιράν άρχισαν να εκφράζουν τον θυμό τους κόβοντας τα μαλλιά τους και καίγοντας το χιτζάμπ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον φόνο της Amini από την αστυνομία.

«Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία»: Σουηδή ευρωβουλευτής κόβει τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της ομιλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις Ιρανές

«Από τα 7 μας χρόνια, αν δεν καλύπτουμε τα μαλλιά μας, δεν μπορούμε να πάμε σχολείο ή να βρούμε δουλειά. Έχουμε απηυδίσει με αυτό το φυλετικό απαρχάιντ», είχε εξηγήσει η Ιρανή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Masih Alinejad όταν είχε αναρτήσει ένα σχετικό βίντεο στα social media.

Ιράν: Ο αγώνας για την ανατροπή του καθεστώτος μεταφέρεται από τους δρόμους στις σχολικές τάξεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News