Για 30 δευτερόλεπτα στα Όσκαρ επικράτησε απόλυτη σιγή ως φόρος τιμής στην Ουκρανία.

Oscars 2022: Όλοι οι νικητές και η σοκαριστική στιγμή που ο Will Smith χαστούκισε τον Chris Rock

Ενός λεπτού σιγή στα Όσκαρ για την Ουκρανία: «Βοηθήστε όπως μπορείτε»

«Τα πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα έχουν φέρει τεράστια απογοήτευση σε πολλούς από εμάς. Ωστόσο, όταν βλέπεις τη δύναμη και την αξιοπρέπεια όσων αντιμετωπίζουν τέτοια καταστροφή, είναι αδύνατο να μην συγκινηθείς από την αντοχή τους. Δεν μπορεί παρά να νιώσεις δέος για εκείνους που βρίσκουν τη δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν μέσα από αφάνταστο σκοτάδι», είπε.

Celebrities από όλο τον κόσμο δωρίζουν χρήματα στην Ουκρανία – Μία πράξη αγάπης και ανακούφισης

Στην τελετή δεν μίλησε τελικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskyy, παρά την σχετική έντονη φημολογία, ωστόσο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της Ουκρανίας, όπου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στις 24 Φεβρουαρίου.

«Θα θέλαμε να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για να δείξουμε την υποστήριξή μας στον λαό της Ουκρανίας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή εισβολή και σύγκρουση εντός των συνόρων του», έγραφε η οθόνη. «Ενώ η ταινία είναι μια σημαντική οδός για να εκφράσουμε την ανθρωπιά μας σε περιόδους σύγκρουσης, η πραγματικότητα είναι ότι εκατομμύρια οικογένειες στην Ουκρανία χρειάζονται φαγητό, ιατρική περίθαλψη, καθαρό νερό και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι πόροι είναι σπάνιοι και εμείς — συλλογικά ως παγκόσμια κοινότητα — μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».

Πώς μπορώ να προσφέρω βοήθεια στην Ουκρανία;

Στη σύντομη αυτή διακοπή των 30 δευτερολέπτων, στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν μηνύματα που καλούσαν τους θεατές να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια, απαριθμώντας τις ανάγκες των Ουκρανών για βασικά είδη, ανάμεσά τους «τροφή», «ιατρική φροντίδα» και φάρμακα, ή ακόμη για «κουβέρτες».

«Σας ζητάμε να βοηθήσετε την Ουκρανία με όποιο τρόπο μπορείτε», ανέφερε άλλο μήνυμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News