Έχεις σκεφτεί τι κάνουν οι διανομείς στο χιόνι; Έχεις αναρωτηθεί πώς είναι να οδηγείς παπάκι ενώ οι δρόμοι γλιστράνε και μέσα σε όλα να έχεις στο μυαλό σου να μην καταστραφεί το φαγητό ή να μην χυθεί ο καφές;

Σήμερα μαγείρεψε. Μην παραγγείλεις απ’ έξω.

Μπορεί να τρέφεσαι καθημερινά με delivery, αλλά αυτές τις μέρες μπορείς να κάνεις μια εξαίρεση. Σκέψου αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σου παραδώσουν το φαγητό σου.

Η υπηρεσία delivery Wolt αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας στην Αθήνα της απ’ το βράδυ της Δευτέρας μέχρι νεωτέρας προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας διανομέας.

Τις τελευταίες ώρες έχουμε δει απαράδεκτες εικόνες στα social media με διανομείς που συνεχίζουν να εργάζονται εν μέσω της σφοδρότερης κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Αττική απ’ το 2004, ενώ έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον ένα τροχαίο ατύχημα διανομέα με δίκυκλο.

Κακοκαιρία Μήδεια: Πώς δηλώνουμε βλάβη στη ΔΕΗ- Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά λόγω χιονιού

Η σύσταση του Υπουργείου Εργασίας για τους διανομείς στο χιόνι

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων ανάγκασαν τους διανομείς τους να χρησιμοποιήσουν το δικό τους αυτοκίνητο για να συνεχίσουν να κάνουν delivery. Όμως, αυτό δεν είναι η λύση.

Η λύση είναι να προστατέψουμε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους που βρέξει-χιονίσει έρχονται στην πόρτα μας να μας εξυπηρετήσουν.

Με αυτό το σκεπτικό, το υπουργείο Εργασίας κάνει έκκληση προς τους εργοδότες να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους που απασχολούνται ως διανομείς.

Τους ζητεί, επίσης, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας κλπ), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Το υπουργείο σημειώνει πως οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μη θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Και εμείς σου ξαναλέμε, ακόμα και εάν όλοι εφαρμόσουν όλα τα μέτρα προστασίας, εσύ μην παραγγείλεις. Απόλαυσε ένα υγιεινό σπιτικό φαγητό και μόλις η κακοκαιρία περάσει, μπορείς να φας ξανά το αγαπημένο σου burger. Ας μην βάζουμε τους γύρω μας σε κίνδυνο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News