Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στην Ελλάδα αναφέρει πως τον περασμένο Απρίλιο, εν μέσω της καραντίνας του κορονοϊού, δέχθηκε 1.070 κλήσεις ενώ οι αντίστοιχες κλήσεις τον Μάρτιο ήταν 325. Τα νούμερα αυξήθηκαν κατακόρυφα και σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού σύμφωνα με καταγραφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι κλήσεις προς τις γραμμές σημείωσαν αύξηση κατά 60%, με τη γυναίκα να είναι το τυπικό θύμα και τον σύντροφο στον ρόλο του θύτη. Με αφορμή τα συγκεκριμένα γεγονότα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το Signal For Help ή με πολύ απλά λόγια για την χειρονομία για βοήθεια.

Ποτέ δεν είναι έγκλημα αγάπης. Η αγάπη δεν εγκληματεί

Μάθε κι εσύ ποια είναι η χειρονομία που υποδηλώνει βοήθεια

Η οργάνωση Canadian Women’s Foundation με αφορμή την απομόνωση που έφερε η πανδημία του COVID-19 στις ζωές των ανθρώπων δημοσιοποίησε το παρακάτω πολύ χρήσιμο βίντεο, το οποίο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξηγεί με πολύ κατανοητό τρόπο πως μπορεί να γίνει πράξη το “Signal for Help”.

Η χειρονομία για βοήθεια είναι απλή: η παλάμη σηκωμένη ανοιχτά ενωμένα δάχτυλα, φέρνουμε τον αντίχειρα εμπρός, κλείνουμε τα δάχτυλα πάνω στον αντίχειρα.

Μη φοβάσαι! Ζήτα τώρα βοήθεια. Να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνη.

eimasteoloimazi: Έλληνες ηθοποιοί ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της κακοποίησης

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News