Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, θέλοντας να σχολιάσει το θέμα των αμβλώσεων, εξέφρασε την ντροπιαστική άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και ότι «δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό».

Βιασμός το σεξ χωρίς ξεκάθαρη συναίνεση – Η Ισπανία θέτει σε ισχύ τον νόμο «μόνο το ναι σημαίνει ναι»

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει ότι «δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει». Επιπλέον, υποστήριξε πως μια γυναίκα δεν μένει έγκυος μετά από βιασμό, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει γιατί δεν πρέπει να κάνει έκτρωση ακόμα κι αν έχει μείνει έγκυος μετά από βιασμό.

«Μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή! Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα, πρέπει να έχει συμμετοχή στην πράξη. Πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η άμβλωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Οι νέες δηλώσεις του Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης μιλώντας σήμερα Σάββατο (03/09) στο MEGA στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», φάνηκε αμετανόητος, παρά την προηγούμενη τοποθέτησή του, κατά την οποία ζητούσε συγνώμη από τον κόσμο για τις δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία που είχε με τη Σίσσυ Χρηστίδου, είπε: «Σταματώ τις οποιαδήποτε δηλώσεις και οποιαδήποτε επαφή με οποιονδήποτε σταθμό. Τελείωσε».

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Άλλα λέμε, άλλα μας ρωτάνε και άλλα παρουσιάζονται. Δεν με νοιάζει καθόλου. Έχω ζήσει μία ζωή με αμφισβήτηση. Δεν με νοιάζει τίποτα. Χαίρετε και αγαλιάσθε. Λοιπόν, εν πάση περίπτωση, αυτά που είπα, όποτε θεωρώ εγώ θα τα αναθεωρήσω, αν χρειάζεται να τα αναθεωρήσω». Όταν ρωτήθηκε εάν αναθεωρεί, ο ίδιος απάντησε: «Δεν αναθεωρώ… αλλά σας λέω ότι με πήρανε τηλέφωνο για να μιλήσουμε για τους εξορκισμούς και ξεκινήσαμε αντί για εξορκισμούς γι’ αυτό».

Μητροπολίτης Δωδώνης: Η τοποθέτηση του σχετικά με τις δηλώσεις περί βιασμών

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι, σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ όπου παρέστην, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου.

Ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη. Η Ορθοδοξία μας αγκαλιάζει τη σύλληψη ως ένα μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός για την ανθρωπότητα. Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή, είναι απαράβατος κανόνας των αρχών μας. Θα μου επιτρέψετε εδώ να παραμείνω σθεναρά στην αντίθετη θέση από αυτή υπέρ των αμβλώσεων. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την κοινωνία έχουμε όλοι διάθεση για έναν ανοιχτό διάλογο ανταλλαγής απόψεων και δεν έχουμε μετατραπεί σε ένα λαϊκό δικαστήριο με διαδικτυακούς δικαστές.

Προσπάθησα να διαχωρίσω τη σύλληψη με συναίνεση από την αποτρόπαια πράξη βιασμού, όπου εκεί δεν μιλάμε για «σύλληψη» με την έννοια που την αντιλαμβάνεται η εκκλησία μας και δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού».

Ένα άρθρο για όλες τις γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά για τη βία και την παρενόχληση που έχουν δεχτεί. Ευχαριστούμε που μας δίνετε δύναμη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News