Οι μικροί μαθητές επιστρέφουν στα θρανία τους εν μέσω lockdown με μέτρα προστασίας και αποστάσεις. Όμως, πώς μετακινούνται για να πάνε στα σχολεία; Με ποιο μήνυμα πάω το παιδί στο σχολείο;

Άνοιξαν και πάλι τα σχολεία τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, για τους μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των σχολείων Ειδικής Αγωγής. Οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά. Ωστόσο, πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται πώς μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εν μέσω καραντίνας.

Τα σχολεία άνοιξαν, όμως λόγω της πανδημίας οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο θα πρέπει να έχουν αποστείλει μήνυμα στο 13033. Πιο συγκεκριμένα, όπως και στην αρχή της καραντίνας που ήταν ανοιχτά τα σχολεία, έτσι και τώρα οι γονείς που θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα στο 13033, ενώ οι μαθητές από την πλευρά τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση της Πολιτικής Προστασίας που δικαιολογεί τη μετακίνησή τους.

Με ποιο μήνυμα πάω το παιδί στο σχολείο;

Οι γονείς πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 4 που αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο». Το γραπτό μήνυμα στο 13033 θα έχει την εξής μορφή: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Πώς μπορούν να μετακινούνται οι μαθητές;

Οι μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους το έγγραφο μετακίνησης, το οποίο θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου και σε αυτό θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας. Είναι, επίσης, εφικτή η μεμονωμένη μετακίνηση μαθητή με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης.

Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία προβλέπονται τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Διάβασε όλα τα μέτρα που είναι σε ισχύ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News