Τις ανακοινώσεις για τα σχολεία έκανε το πρωί της Πέμπτης 22 Απριλίου 2021 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας τι θα γίνει με την παράταση του σχολικού έτους, τις Πανελλήνιες, αλλά και τις προαγωγικές εξετάσεις.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές μετά το Πάσχα. Να θυμίσουμε ότι τα Λύκεια είναι ήδη ανοιχτά, ενώ τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, δηλαδή οι μαθητές θα προαχθούν με το μέσο όρο των βαθμών Α’ και Β’ τετραμήνου, ενώ ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Η σχολική χρονιά παρατείνεται για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά μέχρι τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις;

Οι Πανελλήνιες φέτος θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Να θυμίσουμε πως από φέτος ισχύει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Επίσης, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στις 10 Μαΐου, αλλά με τα self test, τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων να αποτελούν τα βασικά «όπλα» για το άνοιγμα.

Η κυρία Κεραμέως αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Από χθες όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό. Σε ανάρτησή της στα social media η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καλεί τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπουν στο emvolio.gov.gr«Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανοίγει η εστίαση, επαναλειτουργούν τα σχολεία και αλλάζουν οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News