Μεγάλη αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες εξαιτίας ενός βίντεο για την γονιμότητα το οποίο προβλεπόταν από το Υπουργείο Παιδείας να προβάλλεται στις τάξεις του γυμνασίου στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Το hashtag #video_γονιμότητας έχει γίνει trend στο Twitter με τους χρήστες να καταδικάζουν το βίντεο που περιέχει αναχρονιστικές απόψεις, ομοφοβικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς που δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται στα σχολεία.

Απέσυρε την αιγίδα της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το video του Συνεδρίου Υπογονιμότητας – Η απάντηση που έδωσε η εμπνεύστρια του video

Βίντεο γονιμότητας: Σεξισμός και ομοφοβία σε βίντεο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας

Το βίντεο γονιμότητας εστάλη στα σχολεία με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, το βίντεο προβάλει την θεωρία του “αγέννητου παιδιού” καταρρίπτοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης της γυναίκας. Ταυτόχρονα, η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή υποστηρίζει πως ακόμα και η σκέψη και τα ιδανικά των γονέων «εγγράφονται στην κυτταρική μνήμη» του βρέφους διαμορφώνοντας τη «φυσική, ψυχική και πνευματική» διάσταση του παιδιού.

Σε άλλο βίντεο η εκπαιδευτικός Μαλαματένια Ρούλια αναφέρεται σε βιβλίο για παραδοσιακές πεποιθήσεις από την Αφρική, σύμφωνα με τις οποίες η ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού θεωρείται η στιγμή που μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει παιδί. Λίγο αργότερα αναφέρεται σε ρήση που αποδίδεται στον Άγιο Πορφύριο για την σπουδαιότητα της σύλληψης.

Μετά τον σάλο, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News