Στην απόφασή της να κλείσει τη χειμερινή βάση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», με την αποδέσμευση 2 αεροσκαφών, προχωρά η Ryanair. Αυτό τι σημαίνει για τους λάτρεις των ταξιδιών στην πράξη; Θα σταματήσουν να πετάνε στις χώρες που επιθυμούν με φθηνά αεροπορικά;

Ειδικότερα από τις 29 Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία αποδεσμεύει δύο αεροσκάφη της από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μειώνοντας τα δρομολόγια της σε 10, από 29 που ήταν προγραμματισμένα. Γεγονός που σημαίνει ότι θα μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ η χωρητικότητα.

Η Ryanair θα διατηρήσει 10 δρομολόγια από Αθήνα προς Δουβλίνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη, Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα, μη σταθμεύοντας πλέον κανένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό σημαίνει ότι οι τέσσερις βάσεις που διέθετε στην Αθήνα το 2019 και πέρυσι έγιναν δύο, θα μηδενίσουν τη φετινή χειμερινή σεζόν.

Η Ryanair βάζει τέλος στα φθηνά εισιτήρια – Πώς έχει σκοπό να διαμορφώσει τις νέες τιμές;

Γιατί κλείνει η Ryanair;

Ο λόγος για τον οποίο η Ryanair προβαίνει στην απόφαση αυτή είναι επειδή τόσο το αεροδρόμιο της Αθήνας όσο και τα περιφερειακά τα οποία διαχειρίζεται η γερμανική Fraport δεν προσφέρουν κίνητρα για την εταιρεία για να ενισχύσει την επιβατική της κίνηση στη διάρκεια της χειμερινής σεζόν ή για να φέρει τουρισμό εκτός της περιόδου αιχμής και να συνδέσει την Αθήνα με διάφορους άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Έντι Γουίλσον η ελληνική κυβέρνηση «δεν προσέφερε μακροπρόθεσμα κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να επενδύσουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας σε περιόδους εκτός αιχμής ή για να αναπτύξουν τουρισμό στα πρότυπα της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου».

Η Ryanair διαφημίζει την Ελλάδα σε 1,5′ με τον καλύτερο τρόπο! (Video)

Παράλληλα, η απόφαση να πωληθούν τα περισσότερα από τα περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια στη Fraport «είχε καταστροφικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας και στη δημιουργία νέων θέσεων», καθώς η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρει, «λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ελληνική οικονομία περιορίζοντας τη ροή των τουριστών και τις συνδέσεις, αφού δεν έχει πρόθεση να μειώσει τις τιμές για να ενισχύσει την κίνηση».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News