Μία ανάσα μακριά από το «εδώλιο» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή της σε δίκη, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Ρούλα Πισπιρίγκου – Δίκη: Ποια είναι η πρόταση του εισαγγελέα;

Συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη πρότασή του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την παραπομπή της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τα βαρύτατα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ταυτόχρονα εισηγήθηκε την παράταση της προσωρινής κράτησης της 33χρονης, η οποία βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού από την περασμένη Άνοιξη.

Παράλληλα, εξελίσσεται και η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της Μαλένα και της Ίριδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν η 35η ανακρίτρια ολοκληρώσει την εξέταση των μαρτύρων, θα καλέσει την 33χρονη κατηγορούμενη να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους.

Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η μικρή Τζωρτζίνα κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου 2022, μετά την θανατηφόρα δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία «κεταμίνη», όπως αναφέρεται στην τοξικολογική έκθεση.

Μετά τις αποκαλύψεις για την 9χρονη που πέθανε τον περασμένο Γενάρη, οι έρευνες και οι αναλύσεις έδειξαν πως και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας, δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, αλλά πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι της κατηγορούμενης στο «εδώλιο» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, έχει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί για το ζήτημα με βούλευμα τις επόμενες ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News