Το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ήρθε απ’ τον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος μετά από μια εξαιρετική κούρσα, κατάφερε να τερματίσει πρώτος, κάνοντας μάλιστα και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ!

Ο 24χρονος κωπηλάτης έφερε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο Τόκιο, αλλά και το πρώτο χρυσό για την ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έξι φορές που πήραμε έμπνευση από τους Ολυμπιονίκες

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος κατέρριψε το ρεκόρ του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Στέφανος Ντούσκος 6:40.45
  2. Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66
  3. Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58
  4. Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73
  5. Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09
  6. Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60

Πώς ένιωσε ο Στέφανος Ντούσκος που έφερε το χρυσό για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς;

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου».

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ποιοι Έλληνες διεκδικούν μετάλλια και ποιες χώρες πήραν το χρυσό με νέα ρεκόρ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News