Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών συνεχίστηκε σήμερα, 10/5, η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, ο οποίος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Η σημερινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ αύριο, 11/5, έναν χρόνο ακριβώς από την δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αναμένεται να απολογηθεί ο ίδιος.

Το δικαστήριο, μετά από αίτημα που υπέβαλε η εισαγγελέας, κάλεσε σε κατάθεση έναν από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης της Αστυνομίας σχετικά με τις καταγραφές του ηλεκτρονικού ρολογιού που φορούσε η 20χρονη το βράδυ της δολοφονίας, αλλά και της κάμερας ασφαλείας της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά. Η συγκεκριμένη κατάθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πρέπει οπωσδήποτε η δικαστική αίθουσα να γνωρίζει ποια ήταν η κατάσταση της Κάρολαιν λίγο πριν την δολοφονία της.

Ο ειδικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων, που κατέθεσε ως πραγματογνώμονας, σημείωσε στους δικαστές ότι η επίμαχη καταγραφή του ρολογιού δεν δηλώνει πως το θύμα ήταν ξύπνιο. Σύμφωνα με τον μάρτυρα η καταγραφή θα μπορούσε να αφορά κινήσεις που έκανε η Καρολάιν στον ύπνο της κατά τον καταγεγραμμένο χρόνο των 5 δευτερολέπτων.

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογο, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με μία παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά τον θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πώς γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μία κίνηση χεριού, να γύρισε το θύμα πλευρό στο ύπνο του.

«Αγάπη μου είσαι καλά;» ρωτούσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την Καρολάιν – Η κατάθεση του αστυνομικού

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Όσα είπε η ψυχίατρος

Η ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια Άλκηστις Ηγουμενάκη εξέφρασε στο δικαστήριο την άποψη ότι δεν υπήρξε βρασμός ψυχικής ορμής στο έγκλημα των Γλυκών Νερών, αλλά υπήρξε προμελέτη από τον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει έλλειψη συναισθήματος, έπαρση. Οι πράξεις του είναι με βάση το εγώ. Στη ναρκισσιστική διαταραχή έχουμε αίσθηση μεγαλείου, έλλειψη ενσυναίσθησης.

Δολοφονεί τη γυναίκα του, τη μητέρα του παιδιού του. Εκείνη τη στιγμή δεν καταλαβαίνει ότι το παιδί θα πονέσει.

Το ότι τοποθέτησε το μωρό δίπλα στη μητέρα του, είναι πολύ βάρβαρο, δεν τον νοιάζει που το μωρό θα καταλάβει την έλλειψη, του προκαλείται στρες.

Σκοτώνει το ζώο. Τέσσερις μήνες ζούσε μαζί τους, δεν τον νοιάζει.

Στην κηδεία πάει και ζητάει χρήματα για κηδεία. Τη μάνα την προστατεύουμε.

Το πώς κρατούσε το παιδί τέσσερις ώρες κάτω από τον ήλιο. Δεν χρειαζόταν να πάει το μωρό. Δεν σκέφτεται το μωρό.

Η έλλειψη ενσυναίσθησης φαίνεται παντού», κατέθεσε στο δικαστήριο και πρόσθεσε ότι άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή αναζητούν τον θαυμασμό.

«Βλέπουμε την αναζήτηση του θαυμασμού. Βρίσκει ανήλικη για σύντροφο, πετά με ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Στη ναρκισσιστική διαταραχή έχουμε δυσανεξία στην απόρριψη. Αποδιοργανώνεται το είναι μας», σημείωσε.

Η μάρτυρας επέμεινε ότι άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή μπορούν να τιθασεύσουν τα συναισθήματά τους και να τα ελέγξουν, όμως έχουν την τάση να εκδικούνται.

“Καρολάιν: Το έγκλημα που ξεγέλασε τον κόσμο” – Η τραγική δολοφονία στα Γλυκά Νερά γίνεται ντοκιμαντέρ

Το ημερολόγιο της Καρολάιν

Πρόεδρος: Από τη μελέτη του ημερολογίου του θύματος, μπορείτε να διαγνώσετε ότι ο κατηγορούμενος είχε επηρεάσει τη συμπεριφορά του θύματος; Είχε χάσει την αυτοπεποίθησή της η Καρολάιν;

Μάρτυρας: Βρίσκω στοιχεία κατάθλιψης στην Καρολάιν, που μπορούν να προκαλέσουν ενοχές. Βλέπω μια κοπέλα που ερωτεύτηκε όντας έφηβη και προσπαθούσε να ανεξαρτητοποιηθεί. Είχε αρχίσει να νιώθει εγκλωβισμένη. Είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι, δεν μπορούσε να τα πει ούτε στη μητέρα της. Οι γονείς δεν συμφωνούσαν με αυτή τη σχέση, αλλά την επέτρεψαν. Δεν ήθελα να γίνουν τόσο γρήγορα, γάμος, παιδί…

Κατάθεση έδωσε, επίσης, νωρίτερα στο δικαστήριο και εν ενεργεία δικαστική λειτουργός, την οποία πρότεινε η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για τον άγριο θάνατο της σκυλίτσας της Καρολάιν. Η μάρτυρας κατέθεσε πως το σκυλάκι ήταν ακόμη μωρό και γι΄αυτό δεν ακούστηκε να γαυγίζει παρά μόνο να κλαίει. Όπως ανέφερε η μάρτυρας, το σκυλάκι είχε έναν οδυνηρό θάνατο, ήταν κατατρομαγμένο και όλο αυτό από ένα πρόσωπο φιλικό και οικείο του. Για το λόγο αυτό δεν αντέδρασε καθόλου σε ό,τι του έκανε ο κατηγορούμενος παρά μόνο έκλαιγε.

«Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολάιν» τόνισε η μάρτυρας.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιμετωπίζει ποινή που ισούται με ισόβια κάθειρξη, ενώ για τη δολοφονία του σκυλιού της Καρολάιν, Ρόξι, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News