Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για τις εγγραφές των πολιτών. Τι ειδικότητες θα μπορούν να επιλέξουν και πώς θα γίνονται οι δωρεάν επισκέψεις;

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του «Έθνους», μερικές αλλαγές που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας αναμένεται να δώσουν περισσότερες επιλογές στους πολίτες ώστε να εντοπίσουν έναν προσωπικό γιατρό κοντά στην περιοχή τους, αφού θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες ειδικότητες.

Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς, Γιατρούς Εργασίας (του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα) αλλά και ιδιώτες γιατρούς με τις ίδιες ειδικότητες που δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν επειδή είχαν κάποια συνεργασία με το δημόσιο όπως συμμετοχή σε επιτροπές, υπουργεία κ.λ.π.

Σημειώνεται, όμως, πως για να είναι κανείς προσωπικός γιατρός θα πρέπει να έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

Οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να επιλέξουν ως προσωπικό γιατρό κάποιον που δεν θα είναι ενταγμένος στη λίστα, έστω κι αν θα θέλουν να τον πληρώνουν με χρήματα από την τσέπη τους.

Δωρεάν μαστογραφίες: Πότε ξεκινούν τα SMS στις δικαιούχους; Όσα χρειάζεσαι για να κλείσεις το ραντεβού σου

Η επίσκεψη πάντως στον προσωπικό γιατρό θα διαρκεί 15 λεπτά, καθώς αυτό προβλέπεται από την σύμβαση του ιατρικού προσωπικού. Τα ραντεβού θα κλείνονται από τους πολίτες μέσω της ΗΔΙΚΑ, του ψηφιακού δηλαδή συστήματος από το οποίο θα ρυθμίζονται όλα τα ραντεβού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όμως ο πολίτης δεν θα πληρώνει επίσκεψη ακόμη κι αν ο προσωπικός του γιατρός τον δει εκτός ωραρίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News