Ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα προνόμια για τους εμβολιασμένους και οι διευκολύνσεις που θα έχουν αυτά τα άτομα.

Όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκαν τα προνόμια για τους εμβολιασμένους με τους νέους έως 25 ετών να επωφελούνται ιδιαίτερα από αυτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί επιβράβευση στους πολίτες, ιδίως στους νέους που πιέστηκαν πολύ αυτή την περίοδο, για ένα νέο παράθυρο ελευθερίας.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ειδικότερα προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για τους 940.000 νέους ηλικίας 18- 25 ετών που θα κάνουν έστω και μία δόση του εμβολίου μέσα στο 2021. Η κάρτα αυτή θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον όρο διευκολύνσεις κι όχι προνόμια, αφού δεν έχει ως στόχο να περιορίζονται οι ελευθερίες όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά θα μπορούν να προβούν σε διάφορες δραστηριότητες πιο εύκολα όσοι θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα. Σύμφωνα με τον ίδιο, με το Freedom Pass γίνεται μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες. Η προπληρωμένη αυτή κάρτα θα αφορά τους νέους που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003. Επιπλέον, θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Στην παρουσίαση μετείχαν επίσης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News