Σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορονοϊό, ανοίγει η πλατφόρμα για 3 ακόμα κατηγορίες πολιτών. Ποια ευπαθής ομάδα ξεκινάει να κλείνει ραντεβού από 16 Απριλίου;

Όπως αναφέρει ο σχεδιασμός, την Παρασκευή 16 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ομάδα Β των ευπαθών ομάδων. Πρόκειται για 900.000 πολίτες, καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, παθήσεις του αναπνευστικού, σκλήρυνση κατά πλάκας, κλπ.

Οι ευπαθείς της ομάδας Β που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 θα εμβολιαστούν με Pfizer και Moderna, ενώ οι ανήκοντες στην ηλικιακή ομάδα 31-59 θα εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Πώς να κλείσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό και τι συμβαίνει αν το ακυρώσεις; Αναλυτικός οδηγός μέσα από ερωτήσεις – απαντήσεις

Πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορονοϊό: Οι δύο επόμενες κατηγορίες που θα πάρουν σειρά

  • Την Τετάρτη στις 21 Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, τους εκπαιδευτικούς και για ομάδες κρίσιμες για τη λειτουργία του κράτους.
  • Την Παρασκευή στις 23 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών. 

Τα 9 υποκείμενα νοσήματα που προστέθηκαν στη λίστα covid-19 υψηλού κινδύνου

Συνολικά τον Απρίλιο η χώρα θα παραλάβει 1.620.000 εμβόλια, τον Μάιο 2.400.000, τον Ιούνιο 3.110.000, δηλαδή έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν παραληφθεί συνολικά 7.130.000 εμβόλια. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ίδια στιγμή, ξεκίνησε η διάθεση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ελλάδα θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις την Τετάρτη, 14 Απριλίου. H Ε.Ε. αναμένει συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου ως τα τέλη Ιουνίου. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές – 960.000 εκ των οποίων αναμένονται τον Ιούνιο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News