Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, πολλοί γονείς αναρωτήθηκαν πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στους μεικτούς χώρους. Η απάντηση δόθηκε απ’ τον υπουργό κ. Πλευρή, ο οποίος ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να συνοδεύουν τους γονείς τους στις εξόδους τους σε μεικτούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως η είσοδος των παιδιών μέχρι και 18 ετών στους μεικτούς χώρους θα γίνεται με self test, κι όχι με rapid test. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη συμπεριλαμβάνεται στην ΚΥΑ που αφορά τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ απ’ το Σάββατο.

Διάβασε εδώ όλα τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους

Προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid

Ο υπουργός παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση, αλλά τόνισε πως αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ε.Ε., καθώς η συγκεκριμένη δόση θα συνδέεται και με την έκδοση του πιστοποιητικού, το οποίο, όπως επιβεβαίωσε η Κομισιόν, έχει ημερομηνία λήξης.

Στην πρώτη φάση μιλούσαμε για μια αναμνηστική δόση γιατί δεν ξέραμε εάν είναι απαραίτητη και αν έμπαινε σε όλες τις κατηγορίες και αν είναι απλώς ενισχυτική. Όλα τα στοιχεία δείχνουν σιγά-σιγά ότι πλέον αυτή η τρίτη δόση συνδέεται άμεσα με την ανοσία συνολικά του ανθρώπου. Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη, είναι πολύ ευχάριστο ότι ο κόσμος προστρέχει και είναι λογικό γιατί είναι κόσμος που είχε κάνει τον εμβολιασμό, άρα κατά βάση έχει πειστεί για την αναγκαιότητα και έχει δει τα οφέλη. Και οπωσδήποτε κάποια στιγμή, θεωρώ άμεσα, θα συζητηθεί στα πλαίσια της ΕΕ γιατί είναι ευρωπαϊκό το πιστοποιητικό ότι αυτή η δόση δεν θα είναι απλώς αναμνηστική, αλλά θα συνδέεται και με την έκδοση πιστοποιητικού. Είναι, όμως, μια συνολική απόφαση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News