Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τα Χριστούγεννα που αφορούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου ενόψει των γιορτών. Πώς θα μετακινούμαστε και πώς θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της αγοράς;

Τα μέτρα για τα Χριστούγεννα για το άνοιγμα της αγοράς και τις μετακινήσεις

  • Αναστέλλεται το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια. Κλειστά θα μείνουν mall, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά, κτλ.
  • Από 13/12 έως 7/1 θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα μέσω του click away για την παραλαβή παραγγελίας.
  • Άνοιγμα κομμωτηρίων τη Δευτέρα 14/12 με διευρυμένο ωράριο 7:00 πρωί με 9:00 το βράδυ μόνο με ραντεβού.
  • Άνοιγμα των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 14/12 σε όλη τη χώρα, 4 πελάτες έως 100τ.μ. 
  • Άνοιγμα εκκλησιών ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων μόνο – έως 9 σε εκκλησίες έως 25 σε μητροπολιτικούς ναούς.
  • Δεν θα γίνει Αγιασμός Υδάτων.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ, παραμένουν τα SMS.
  • Για τα ψώνια και τα κομμωτήρια θα χρησιμοποιούμε τον κωδικό 2.
  • Τρεις οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Πώς θα λειτουργούν τα κομμωτήρια;

Τα κομμωτήρια ανοίγουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Πώς θα λειτουργούν τα βιβλιοπωλεία;

Τα βιβλιοπωλεία ανοίγουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα με κορονοϊό: Τι θα είναι κλειστό μέχρι 7/1 και τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό;

Πώς θα παραλαμβάνονται οι παραγγελίες;

Παραγγελίες προϊόντων θα γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών. Όσον αφορά το click away θα γίνεται με SMS και μόνο ένα άτομο θα μπορεί να μεταβεί στο κατάστημα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

«Διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2. Σημειώνεται ακόμη ότι η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News