Αλλάζουν τα δεδομένα στα γυμναστήρια από την Δευτέρα 20/09 λόγω των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τα γυμναστήρια ήταν ένας κλάδος που είχε πληγεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο των lockdown και μέχρι σήμερα η λειτουργία τους δεν έχει επανέλθει στο 100%. Οι νέοι κανόνες για τα γυμναστήρια προβλέπουν αλλαγές όσον αφορά τον επιτρεπτό αριθμό ατόμων αλλά και τους κανόνες χρήσεις του κάθε χώρου.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Ολικός αποκλεισμός από ορισμένες δραστηριότητες και υποχρεωτικό εργαστηριακό test με προσωπική δαπάνη

Οι νέοι κανόνες για τα γυμναστήρια

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και νοσήσαντες με πιστοποιητικό νόσησης έως 6 μήνες από την διάγνωση. Για τους ανεμβολίαστους η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test που έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών.

Πρεμιέρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς με αυστηρά μέτρα – Κάθε πότε πρέπει να κάνουν τεστ τα παιδιά;

Οι νέοι κανόνες που θα εφαρμοστούν στα γυμναστήρια από την Δευτέρα 20/09 ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορούν τα αποδυτήρια, τις σάουνες, τις μάσκες και τον αριθμό των επιτρεπτών ατόμων. Συγκεκριμένα:

•​Η χωρητικότητα καθορίζεται σε 1 άτομο ανά 15 τμ

•​Επιτρέπεται η χρήση του 50% των καταϊονιστήρων (ντους)

•​Απαγορεύεται η χρήση της σάουνας όπου υπάρχει.

•​Υποχρεωτική χρήση μάσκας KN95 ή FFP2 αντί διπλής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News