Έχουμε δει πολλές φωτογραφίες στο Ίντερνετ για το πώς μοιάζει ο κορονοϊός. Όμως, είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να δούμε πώς είναι ο κορονοϊός σε 3D μορφή.

Ερευνητές απ’ την Αυστρία υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να καταγράψουν τις πρώτες τρισδιάστατες εικόνες του κορονοϊού. Η διαφορά με τις εικόνες που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι δεν πρόκειται για κάποιο μοντέλο, αλλά για μια 3D απεικόνιση του ιού, η οποία έχει προέλθει από δείγματα, με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών.

Slow motion video δείχνει γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Nanographics, παρακλάδι του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, οι εικόνες που δημιουργήθηκαν βασίζονται σε δεδομένα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο.

Η ομάδα επιστημόνων κατάφερε να εξάγει ακέραια σωματίδια του κορονοϊού σε δείγματα, στη συνέχεια τα σκάναρε με κρυο-ηλεκτρονική μικροσκοπία και τα ψηφιοποίησε.

Ο κορονοϊός σε 3D μορφή για πρώτη φορά:

«Οι ιοί είναι πολύ μικροί. Χίλιοι ιοί στη σειρά δίπλα – δίπλα θα είχαν και πάλι το πάχος μιας μοναδικής τρίχας. Όταν οι ερευνητές ψάχνουν τρόπους για να καταπολεμήσουν τον ιό, χρησιμοποιούν αναλυτικά 3D μοντέλα. Μπορούμε όμως να δούμε τον κορονοϊό στην πραγματικότητα;», είνα η περιγραφή που διαβάζουμε στο video, ενώ σημειώνεται ότι χάρη στην τεχνολογία της κρυογονικής ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (cryo-EM) οι επιστήμονες μπόρεσαν να δουν αλλά και να απεικονίσουν τον ιό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News