Με την κακοκαιρία “Ελπίδα” να έχει “παγώσει” για λίγο τον κανονικό ρυθμό της καθημερινότητάς μας, πολλοί αναρωτιούνται πώς λειτουργούν την Πέμπτη 27/1 σχολεία, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας στις πληγείσες περιοχές.

Τα σχολεία σε Αττική και Κρήτη θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση την Πέμπτη, ενώ ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας με τηλεργασία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση μέσα απ’ την οποία περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των παραπάνω τομέων, αναφέροντας ότι τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο δημόσιος τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν 10:00-18:00, ενώ απαγορεύονται οι υπηρεσίες delivery και courier.

Αναλυτικά πώς λειτουργούν την Πέμπτη 27/1 σχολεία, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.
  • Αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.
  • Για αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.
  • Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.
  • Αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.
  • Για αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).
  • Αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση SMS για νέο ραντεβού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για την τηλεργασία

«Στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ομαλής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στις περιοχές της χώρας που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Ελπίς», το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει τα ακόλουθα:

«1. Πέραν των κλάδων που λειτούργησαν κατά τις προηγούμενες ημέρες και προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν, για όλους τους υπόλοιπους κλάδους οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν από αύριο, όπου είναι εφικτό και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της εργασίας κατά περίπτωση, συνιστάται η εφαρμογή της τηλεργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

2. Η σύσταση αυτή ισχύει κατά μείζονα λόγο για τις επιχειρήσεις εκείνες που έκαναν εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας το προηγούμενο διάστημα.

3. Τέλος, όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, τονίζεται ότι ισχύουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News