Οι μαθητές σε πολλές περιοχές έμειναν εκτός σχολικών τάξεων για μια εβδομάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας “Ελπίς” πραγματοποιώντας τηλεκπαίδευση. Την Δευτέρα 31/01 οι μαθητές θα επιστρέψουν στην τάξη τους ενώ προβλέπεται η ακολούθηση μιας νέας έκτακτης οδηγίας η οποία μόλις εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Δήμος Αθηναίων: Πώς μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση εάν υπέστη ζημιές το αυτοκίνητό σου

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία με ένα επιπλέον self test

Ειδικότερα, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν την ερχόμενη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον self test κορονοϊού έως και 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν συνολικά τρία την εβδομάδα 31/01 – 04/02. Επομένως, τα self test στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/01), της Τρίτης (01/02) και της Παρασκευής (04/02).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/01) και της Παρασκευής (04/02) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (01/02).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με self test, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (01/02) και την Παρασκευή (04/02).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News