Κατηγορούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα που αφορούν σε δύο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε σε βάρος του ηθοποιού ποινική δίωξη και τώρα τον λόγο έχει ο ανακριτής, όπου και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Μάλιστα, είναι κατηγορούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης για τρία βαρύτητα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, ύστερα από τα όσα του έχουν αποδώσει τρεις γυναίκες αρχικά καταθέτοντας ενώπιον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και στη συνέχεια ενώπιον εισαγγελέα.

Τι είναι οι πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα και τι ορίζει ο νόμος;

Ο ηθοποιός κατέθεσε το υπόμνημα των εξηγήσεων του πριν τις γιορτές του Πάσχα και επέλεξε όπως είχε δικαίωμα να μην εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα αλλά υπέβαλλε υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του. Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αρνείται εντελώς τα περιστατικά ή εάν περιγράφει ότι υπήρξε συναίνεση.

Οι καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο αφορούν σε απόπειρες βιασμού, που φέρονται ότι έγιναν το 2010 και το 2014.

Η πρώτη καταγγελία φορά σε υπόθεση βιασμού το 2008. Η γυναίκα φέρεται να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό το 2008 μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά. Τότε, όπως λέει, την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό. 

Η δεύτερη αφορά σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε γυναίκα από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του. Το θύμα έχει καταγγείλει πως συναντήθηκαν για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να την βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει.

Η τρίτη γυναίκα που καταγγέλλει τον γνωστό ηθοποιό έχει υποστηρίξει ότι το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Όταν δεν τα κατάφερε, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και την πέταξε έξω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News