Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για μια ακόμα ηλικιακή ομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, ανακοίνωσε ότι στις 26 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τις ηλικίας 35 έως 39 ετών για όλα τα εμβόλια.

Παράλληλα, ο ίδιος είπε ότι «σε λίγη ώρα ξεπερνάμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει 75.000 εμβολιασμούς, και τα ραντεβού είναι κοντά στα 100.000. περισσότεροι από 3 εκατ. έχουν κάνει μια δόση, και περισσότεροι από 1,7 εκατ. συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό».

Αυτές είναι οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού- Γιατί προκαλούνται και πώς αντιδρά κάποιος που έχει ήδη αναρρώσει από Covid-19;

Οι επιλογές όταν ανοίγουν όλα τα εμβόλια:

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας είπε πως η επιλογή των εμβολίων θα γίνεται όταν ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει να κλείσει το ραντεβού:

  • Pfizer/BioNTech
  • Moderna
  • Johnson & Johnson
  • AstraZeneca

Όσοι έχουν νοσήσει, να κάνουν με μια δόση

Νωρίτερα, η κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι κάποιος που έχει νοσήσει με κορονοϊό, μπορεί να εμβολιαστεί με μία δόση, από έξι έως δώδεκα μήνες μετά τη νόσηση. Συγκεκριμένα η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε σχετικά με το εμβολιαστικό σχήμα για τα άτομα που έχουν νοσήσει ότι αρχικά το κριτήριο ήταν ότι η επαναλοίμωξη ήταν σπάνια 3 μήνες μετά τη νόσηση. Έτσι είχε επικρατήσει ο κανόνας για 2 δόσεις μετά το τρίμηνο. Εντούτοις, νεότερες μελέτες έδειξαν ότι ή ανοσία είναι μεγαλύτερης διάρκειας ακόμα, φτάνοντας ακόμα και τους 12 μήνες μετά τη νόσηση.

Νέες οδηγίες για το εμβόλιο της AstraZeneca- Ποιοι πρέπει να αποφύγουν την 2η δόση

Έτσι αποφασίστηκε να γίνεται 1 δόση, με χαρακτήρα επαναληπτικής, μετά από 6-12 μήνες μετά τη λοίμωξη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News