Βεβαίωση εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού θα μπορούν να λαμβάνουν από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, όλοι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Ποια η διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού και ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε πως οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου έχουν τη δυνατότητα πλέον να εκδίδουν τη δική τους βεβαίωση εμβολιασμού, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3».

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού χορηγείται μέσω της πλατφόρμας gov.gr, όπως ανέφερε, ενώ εκδίδεται μετά και την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου. Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες λόγω νοσήματος.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού:

  • Οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet (απαιτείται ταυτοποίηση στοιχείων μέσω Taxisnet)
  • Ο ΑΜΚΑ

Το πιστοποιητικό έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα και δίνεται η δυνατότητα τόσο ηλεκτρονικής αποστολής όσο και εκτύπωσης και κατάθεσης σε δημόσια υπηρεσία.

Στο πιστοποιητικό αναγράφεται το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του, καθώς επίσης και η ημερομηνία της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού μπορεί να αξιοποιηθεί από τον πολίτη για προσωπική χρήση, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ θεωρείται πως πλέον θα είναι απαραίτητο και για τους ταξιδιώτες με την Ελλάδα να έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με χώρες του εξωτερικού.

βεβαίωση εμβολιασμού

Πώς να κλείσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό και τι συμβαίνει αν το ακυρώσεις; Αναλυτικός οδηγός μέσα από ερωτήσεις – απαντήσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News