Με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας να είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι Αρχές τώρα ερευνούν το εάν χορηγήθηκαν τοξικές ουσίες στη Μαλένα, η οποία πέθανε από ανακοπή σε ηλικία 3,5 ετών.

Οι ιατροδικαστές μέχρι στιγμής εκτιμούν ότι ο θάνατος της Μαλένας ήταν ασφυκτικός, ωστόσο, η εκτεταμένη φθορά στο συκώτι της, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είχε δοθεί στο παιδί κάποια τοξική ουσία. Φυσικά, η έρευνα για την τοξική ουσία έρχεται μετά τον εντοπισμό της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, η φθορά εσφαλμένα αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια, και υπάρχει εκτίμηση ότι ενδεχομένως να χορηγήθηκαν τοξικές ουσίες στη Μαλένα.

Η μητέρα στην κατάθεσή της έχει πει ότι το παιδί κοιμήθηκε στις 15:30 και στις 16:30 μια νοσοκόμα χορήγησε μια ουσία για το στομάχι στη Μαλένα, λόγω της χημειοθεραπείας. Στις 16:50 υπέστη ανεξήγητα ανακοπή, πήρε μια ανάσα και απεβίωσε, όπως ανέφερε η προφυλακισμένη μητέρα των παιδιών. 

Υπόθεση Πάτρας: Στα χέρια των Αρχών το τάμπλετ – Όλα όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στο «Φως στο Τούνελ»

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κάνει λάθη με τις ώρες που έχει αναφέρει, και την έχουν διαψεύσει οι γιατροί του νοσοκομείου.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής για να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά του νεκρού παιδιού. Σε ιστούς μπορεί να έχουν παραμείνει υπολείμματα μιας επιπλέον ουσίας.

Παιδοκτονίες στην Ελλάδα: 5 φορές που οι μητέρες έσβησαν το χαμόγελο των παιδιών τους και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη

Νέα εισαγγελική παρέμβαση

Την ίδια στιγμή, οι δυο εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τις δικογραφίες των θανάτων των δύο παιδιών, έχουν παραγγείλει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου των δυο κοριτσιών, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί εξετάζουν όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News