Παράταση στα μέτρα για τουλάχιστον μια ακόμα εβδομάδα. Η απόφαση ήρθε έπειτα απ’ την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ είχε προηγηθεί και η σχετική εισήγηση της Κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι τα μέτρα ίσχυαν μέχρι το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την παράτασή τους για μια εβδομάδα.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποτιμηθεί η κατάσταση, και παρά την μείωση των κρουσμάτων, διατηρεί μια επιφυλακτική στάση για την πορεία.

Παράταση στα μέτρα- Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».

Έτσι, λοιπόν, διατηρείται ο περιορισμός στην εστίαση, το όριο των 6 ατόμων στα τραπέζια, η απαγόρευση όρθιων θαμώνων, δεν επιστρέφει η μουσική στα καφέ και τα μπαρ και το ωράριο είναι μέχρι τις 12 το βράδυ.

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη θα υπάρχει και ο περιορισμός των 1.000 ατόμων στα γήπεδα, αν και πολλοί αγώνες αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.

Θυμίζουμε επίσης ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν σε μία εβδομάδα, όταν θα έχουν εξεταστεί και στα στοιχεία από την επίπτωση του ανοίγματος των σχολείων.

Όλες οι εξελίξεις για τα εμβόλια: Ποιους αφορά η 4η δόση; Μάθε πώς μπορείς να δηλώσεις τον εμβολιασμό που έγινε στο εξωτερικό

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News