O σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος παραιτείται μετά από καταγγελία για βιασμό. Όσα ανακοίνωσε μέσω Facebook ο σκηνοθέτης του Σασμού.

Ο σκηνοθέτης έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media, μέσα απ’ την οποία ανακοινώνει ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και χαρακτηρίζει απολύτως “ψευδή” την καταγγελία, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει εφόσον αφορά εκείνον, διότι δεν έχει κατονομαστεί το πρόσωπό του.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, πρόκειται για μια χυδαία απόπειρα συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ τονίζει πως όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν τις αρχές και το ήθος του.

Την ίδια στιγμή, ανακοινώνει ότι στο διάστημα που ακολουθεί νιώθει την υποχρέωση να παραιτηθεί απ’ την σειρά, προκειμένου να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι συνεργάτες του και η παραγωγή.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη που υπογράφει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, κατά τα πρώτα της βήματα στον χώρο το 2010.

Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό και έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί εγώ πέρασα από πολλά στάδια: Θυμού, θλίψης, οργής, πένθους. Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε. Ήμουν 21 ετών, ήταν πολύ άγριο αυτό που μου συνέβη. Να βγουν τα θύματα, να πάρουν θάρρος, να πάρουν δύναμη. Να το κάνουν πρώτα για τη δική τους ψυχή και έπειτα για να προστατεύσουμε τα νέα παιδιά

Όσα αναφέρει ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος στην ανάρτησή του:

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους οσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του.

Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι».

«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το ξύλο»: Η Σοφία Μπεκατώρου αποκαλύπτει νέα καταγγελία από γυμναστή για προπονητή του

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News