Ανακοινώνονται σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2021 με τους υποψηφίους να μαθαίνουν τις βαθμολογίες τους. Ποια η διαδικασία;

Σήμερα, μετά τις 13:00 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2021 σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, βάζοντας τέλος στην αγωνία όλων των μαθητών. Πώς μπορεί ο κάθε υποψήφιος να δει τη βαθμολογία του; Γιατί διαφέρει φέτος η διαδικασία σε σχέση με άλλες χρονιές;

Πώς θα δεις τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2021;

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.

Για εσένα που τελείωσες φέτος τις Πανελλήνιες

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News