Ένοχοι με ομόφωνη απόφαση κρίθηκαν και στο Εφετείο οι βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη. Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και τους επιβλήθηκε η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή. Το ξέσπασμα των γονιών της Τοπαλούδη όταν τοποθετήθηκε ο συνήγορος του ενός κατηγορουμένου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες του ομαδικού βιασμού και της γυναικοκτονίας, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως. Οι δυο τους καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη.

Μπορεί η υπεράσπιση να ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης, ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα για την μη αναγνώρισή τους.

Το ανατριχιαστικό τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά για την Ελένη Τοπαλούδη – Ένα «ποίημα» για όλες τις γυναίκες που σβήστηκε το χαμόγελό τους

Η εισαγγελέας ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι πράγματι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, πλην όμως «προκύπτει πως από τον τρόπο τέλεσης, τον σχεδιασμό, τη μεθοδευμένη δράση και την απαξίωση της έννομης τάξης, η πράξη δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια μετεφηβική ανωριμότητα». Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τους ως «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη».

Δεν προέκυψε ότι υπήρξε μεταμέλεια και ψυχική συντριβή για την πράξη. Υπήρξε μια προσχηματική συγγνώμη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος του πρώτου κατηγορούμενου χαρακτήρισε την ανθρωποκτονία «μη αποτρόπαιο έγκλημα», με τους γονείς της Ελένης και το ακροατήριο να ξεσπούν.

Είσαι υπερασπιστής του φονιά ! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κωλόπαιδα, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο

Οι φωνές των ατόμων που αντέδρασαν συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, όταν βγήκαν απ’ την αίθουσα για να ηρεμήσουν.

Πρόεδρος: Έχουν και αυτοί έναν πόνο…

Συνήγορος: Και το σέβομαι όσο δεν μπορεί αν φανταστεί κανείς…

Όταν άκουσε την απόφαση η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη πλησίασε το εδώλιο και είπε στον Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… θέλω να σε δω».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News